Annonce
Struer

Camilla er fanget i smertehelvede: Nu er der gode nyheder

Efter næsten fire års ventetid kan Camilla Højberg Hansen nu se frem til en stivgørende operation i ryggen, som hun håber vil hjælpe hende mod smerterne. Arkivfoto: Johan Gadegaard
29-årige Camilla Højgaard Hansen har i snart tre år haft daglige smerter som følge af skoliose og en endnu ukendt diagnose. Nu er der endelig sket noget godt i hendes sag.
Annonce

Struer: - Kan det her ende med, at jeg bliver lam?

Det spørgsmål har 29-årige Camilla Højberg Hansen stillet sig selv mange gange i løbet af de sidste snart fire år. Hun stod for første gang frem i Dagbladet Struer tilbage i juli måned i år, hvor hun fortalte om sin forfærdelige situation.

På det tidspunkt havde Camilla Højberg Hansen haft ekstreme smerter i sin ryg på grund af skæv ryg og skoliose, hvilket havde den konsekvens, at hun til sidst næsten ikke kunne gå eller selv holde på sit vand. Hun hælder kraftigt til den ene side, og smerterne forhindrer hende i almindelige hverdagsting som at købe ind, lave mad eller gå på toilet selv. Samtidig har hun ad flere omgange været nødt til at udsætte eller droppe uddannelser på grund af smerterne. Men på trods af mange læge- og hospitalsbesøg og undersøgelser, kunne lægerne ikke blive enige om, hvad der var galt med hende.

Hun var på SU og boede i en etværelses lejlighed i Struer sammen med sin kæreste, Yarob Mahmoud, der brugte en stor del af tiden i Spanien, da han endnu ikke havde opholdstilladelse. Parret havde klaget over det afslag på familiesammenføring, de fik sidste år, men da Dagbladet sidst talte med parret i september, havde de ikke hørt noget fra Udlændingestyrelsen endnu. Samtidig var Camilla Højberg Hansen bange for at blive smidt ud af sit studie, for skete det, ville hun ryge på den laveste kontanthjælpssats, og så ville håbet om en familiesammenføring for alvor være slukket.

Sidst Camilla Højberg Hansen talte med Dagbladet, var det eneste, hun kunne se frem til, en MR-scanning i februar næste år.

Alt i alt en rigtig skidt og bekymrende situation, der har sendt parret, og i særdeleshed Camilla Højberg Hansen, ned i et sort hul.

Men nu er der godt nyt.

Jeg føler, at jeg endelig er blevet lyttet til.

Camilla Højberg Hansen, Struer

Annonce

Opholdstilladelse og operation

Faktisk har det unge par fået hele to tidlige julegaver: I oktober måned fik de svar fra Udlændingestyrelsen om, at de har fået medhold i deres klage om afslag på familiesammenføring. Parret regner med, at Yarob Mahmoud får sit CPR-nummer, så han kan begynde at lede efter arbejde i Danmark i starten af næste år.

Og så har Rigshospitalet tilbudt Camilla Højberg Hansen en stivgørende operation i ryggen til februar. En operation som hun før har været indstillet til, og som hun havde håbet meget på kunne lade sig gøre.

- Det blev jeg rigtig, rigtig glad for at høre. Det har jeg godt nok ventet længe på, siger en tydeligt glad Camilla Højberg Hansen, da Dagbladet taler med hende i telefonen.

Også det fik hun besked om i oktober, og operationen finder sted den 5. februar næste år. Det betyder, at Camilla Højberg Hansen, der læser til finansøkonom, kan starte i praktik til april, og at hun formentlig kan være færdig med sin uddannelse til oktober, uden at hendes SU bliver taget fra hende. Hun fortæller, at hun af Riget fik at vide, at hendes sag er meget speciel.

- De sagde, at det ikke var noget, de havde set før. Der er selvfølgelig en risiko forbundet med operationen for, at jeg kan kollapse helt, men jeg synes, det er en risiko, jeg må tage, for jeg synes ikke, jeg har andre valg efterhånden, siger hun.

Annonce

Hvad lykken bringer

Og til den tid vil hendes mand være ved hendes side på fuld tid. Og han glæder sig til at finde et arbejde - nærmest uanset hvad det er.

- Han vil bare gerne i gang med noget, og det kan jeg godt forstå, siger Camilla Højberg Hansen, der indtil videre har forsørget både sig selv og sin mand på SU.

For at tilladelsen skulle kunne gå igennem, skulle Camilla Højberg Hansen dog stille med 54.000 kroner, som man skal ifølge reglerne, hvis man vil have en udenlandsk ægtefælle til landet. Og den slags penge har man ikke lige, når man er meget syg og på SU. Derfor er de penge finansieret af Camilla og hendes svigermor som en blanding af ting de har solgt og lån.

- Jeg har blandt andet solgt min mobiltelefon. Vi har lavet en aftale om tilbagebetaling, og det er bare godt, at det er lykkedes, siger hun.

De sidste tre år er Camilla Højberg Hansens helbred langsomt gået nedad. Smerterne i ryggen er blevet større og flere, hendes mobilitet er blevet mindre, hendes humør mere og mere opgivende og sort. Men nu begynder tingene at falde på plads, og hun begynder at kunne se mere lyst på tingene.

- Når man har siddet i et sort hul i tre år, så er der ikke mange positive tanker tilbage. Men nu ser jeg helt klart lyst på tingene, og jeg føler, at jeg endelig er blevet lyttet til. Nu er livet lidt nemmere, og så må vi se, hvad lykken bringer, siger Camilla Højberg Hansen.

Camilla Højgaard Hansen har før været indstillet til en stivgørende operation i ryggen, men den blev aflyst. Hun fandt aldrig helt ud af hvorfor.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce