Annonce
Danmark

Café reagerer efter håndsprit-ulykke på værtshus: Slut med sprit på bordene

Der har hidtil været både håndsprit og stearinlys på bordene i Den Blå Café, men efter en ulykke på et værtshus i fredags er spritten nu fjernet fra bordene. I stedet bliver der lavet tre spritstationer på spisestedet. Arkivfoto: Søren Gylling
Der kommer ikke længere til at være håndsprit på bordene hos Den Blå Café, efter en 19-årig var ude for en håndsprit-ulykke i fredags. Formanden for restauratørforeningen opfordrer spisesteder og beværtninger til at overveje, om stearinlys på bordene er nødvendige.

Kolding: Den ulykke, der i fredags betød, at en 19-årig kvinde måtte indlægges med alvorlige forbrændinger, får nu Kristian Bryhner Fogh, der ejer Den Blå Bistro, Den Blå Himmel og Den Blå Delbar, til at reagere, selvom ulykken altså skete på et værtshus et andet sted i Kolding.

Han har nemlig valgt, at håndsprit skal fjernes fra bordene. Den Blå har hidtil haft både stearinlys og håndsprit på bordene, men det er altså slut nu.

- Vi gør det sådan, at vi laver tre spritstationer indenfor, som ikke er i umiddelbar nærhed af åben ild. Vi vil stadig have sprit på alle bordene udenfor, hvor vi ikke har stearinlys, siger Kristian Bryhner Fogh.

Annonce

Den 19-årige kvinde fik svære andengradsforbrændinger efter ulykken. Kvindens mor har skrevet på Facebook, at der skete en lille eksplosion, da den 19-åriges kæreste åbnede noget håndsprit, hvilket antændte den 19-åriges hår. På bordet, hvor håndspritten stod, var der også et stearinlys.


Håndspritten er jo nok kommet for at blive, og den skal ikke i nærheden af levende lys. Samtidig har mange deres egen håndsprit med i tasken, og håndsprit er jo brandbart, så man skal overveje helt at fjerne levende lys fra bordene

Thomas Lunderskov, formand for restauratørforeningen


Kristian Bryhner Fogh havde slet ikke skænket det en tanke, at den slags kunne ske, da han stillede håndsprit på bordene i sin café.

- Men det er da egentlig lidt åndssvagt, vi ikke har tænkt over det. Hvis man skal tænde en grill, hælder man jo sprit på, og man ryger heller ikke cigaretter, når man tanker. Man har nok ikke tænkt over det, når der er tale om håndsprit, siger han, der kalder ulykken for super tragisk.

Kommet for at blive

Thomas Lunderskov, der er formand for Kolding Hotelvært- og Restauratørforening, havde på forhånd ikke hørt om ulykken, men peger på, at det måske bør være slut med stearinlys på bordene.

- Håndspritten er jo nok kommet for at blive, og den skal ikke i nærheden af levende lys. Samtidig har mange deres egen håndsprit med i tasken, og håndsprit er jo brandbart, så man skal overveje helt at fjerne levende lys fra bordene, siger Thomas Lunderskov.

Han siger, det er et godt signal at sende til gæsterne, hvis man har håndsprit i baren, men:

- Som restauratør skal man overveje, om man skal have stearinlys på bordene, og særligt de steder, hvor der er mere salg af alkohol end mad, for vi ved, at den sunde fornuft fordufter i takt med indtaget af alkohol, lyder det fra restauratørformanden.

Værtshuset, hvor ulykken skete, har fjernet stearinlysene fra bordene, har JydskeVestkysten ved selvsyn konstateret. Værtshuset har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

JydskeVestkysten har fået lov af familien at bringe billedet af den 19-årige. Hun er pakket godt ind i forbindinger. Privatfoto
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce