Annonce
Lemvig

Café Larsen lukker i et halvt år og åbner med 180 siddepladser

Café Larsen på Vestergade i Lemvig lukker i et halvt år, så håndværkerne kan komme i gang med en større renovering af spisestedet. Foto: A.P. Christensen
Det populære spisested på Vestergade i Lemvig udvider og moderniserer, og håndværkerne rykker ind den 1. oktober

LEMVIG: Café Larsen åbnede i den nuværende udgave i 1990 på Vestergade i Lemvig, og nu trænger spisestedet til en ansigtsløftning. Det betyder, caféen er lukket i et halvt år, og arbejdet starter 1. oktober.

- Der blev selvfølgelig renoveret en del efter branden på Café Larsen i 2006, men nu er tiden kommet til en større renovering, fortæller Torben Larsen fra familien Larsen, der blandt andet ejer dette spisested - i øvrigt det eneste af sin slags i familiens eje.

Ib Larsen flyttede sammen med sin familie til Lemvig omkring 1950 og åbnede først en mindre grillbar i Vestergade 24, som nogle år senere blev udvidet med lokalerne i nummer 22. På den anden side af Vestergade åbnede Ib's Kiosk, der senere flyttede ind i Nordea-bygningen og hedder i dag blot Larsen.

- Det er kun selve caféen, der skal renoveres, men det er til gengæld et større byggeprojekt, fortæller Torben Larsen.

- Man kan sige, at konceptet på Café Larsen holder - og det har det gjort i mange år. Vi holder fast ved at have åbent syv dage om ugen, og vi er meget glade for den store lokale opbakning til spisestedet, der naturligvis har den største travlhed i sommerperioden med de mange turister i området, siger Torben Larsen.

Annonce

Udsigt over havnen

Håndværkerne går i gang med projektet den 1. oktober, men der skal gøres klar til arbejdet, så sidste åbningsdag bliver den 22. september.

- Vi forventer, at arbejdet vil stå på i et halvt års tid, så vi vil gerne være klar til at åbne igen til påske, siger Torben Larsen.

Både ejendommen på nummer 22 og nrummer 24 er bevaringsværdige, og det betyder, at der ikke bliver gjort det helt store ved disse bygninger.

- Det drejer sig om cirka en tredjedel af lokalerne ud mod Vestergade, idet resten af komplekset hører til en anden matrikel, forklarer Torben Larsen.

Den del af bygningen bliver simpelt hen revet ned, så der kan bygges helt nyt - med nyt køkken, toiletfaciliteter og spisested. Der vil stadig være lejligheder på de to øverste etager i bygningen.

- Vi rykker bygningen helt ud mod Havnegade og bygges så op i to plan, så man fra første sal får en fin udsigt over havneområdet, siger Torben Larsen.

I den moderniserede udgave får Café Larsen cirka 180 siddepladser.

- Vi fortsætter med nogenlunde samme koncept i caféen efter ombygningen. Det bliver stadig med de populære retter som blandt andet Dagens Ret, men der vil naturligvis også være fornyelser, lover Torben Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce