Annonce
Erhverv

Byudvikling: Klar til kåring af vinderen

7. oktober bliver det afsløret, hvilket forslag der vinder konkurrencen om byudvikling i centrum af Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
De tre konkurrerende arkitektteams har afleveret deres forslag til, hvordan bymidten i Holstebro skal udvikle sig. Vinderen kåres den 7. oktober ved et stort bymøde i Musikteatret.

Holstebro: Der er et halvt år siden, at alle indbyggere i Holstebro Kommune var inviteret til et stort borgermøde, hvor det var muligt at komme med forslag til, hvordan de gerne så bymidten udvikle sig. Gerne med udgangspunkt i sygehusgrunden.

Det hele mundede ud i, at tre arkitektteams blev udpeget til at komme med hver deres detaljerede forslag. De tre blev udvalgt ud af 19.

De forslag er nu afleveret, og den endelige vinder bliver kåret mandag den 7. oktober på et nyt stort borgermøde.

- Forslagene ser meget spændende ud. Mere kan jeg desværre ikke sige nu. Der er bestemt nogle interessante bud, siger Jesper Larssen, der er direktør for Holstebro Udvikling, der er etableret af Holstebro Kommune og Færch Fonden.

Det vindende arkitektteam får til opgave at forfine det vindende forslag, men de skal også indarbejde de stærkeste elementer fra de to andre forslag, der var med i opløbet.

- Kontrakten er lavet, så det vindende team også kan inddrage de bedste og mest relevante ideer fra de to øvrige forslag, siger Jesper Larsen.

Det er formanden for Holstebro Udvikling, Annemette Færch, og borgmester H.C. Østerby (S) der kårer den endelige vinder, efter at de tre forslag er blevet præsenteret. Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, Futuria, holder desuden oplæg om megatrends inden for byudvikling.

Efterfølgende vil de tre forslag blive vist i Rådhushallen.

Inden Byens Møde bliver der holdt en event den 17. september for unge i forsøget på at få dem på banen med events, der skal skabe mere liv i bymidten for unge mennesker. Før sommerferien kom der ingen bud fra de unge, selv om der var mulighed for at vinde fem gange 10.000 kroner for en god idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce