Annonce
Erhverv

Byudvikling: Klar til kåring af vinderen

7. oktober bliver det afsløret, hvilket forslag der vinder konkurrencen om byudvikling i centrum af Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
De tre konkurrerende arkitektteams har afleveret deres forslag til, hvordan bymidten i Holstebro skal udvikle sig. Vinderen kåres den 7. oktober ved et stort bymøde i Musikteatret.

Holstebro: Der er et halvt år siden, at alle indbyggere i Holstebro Kommune var inviteret til et stort borgermøde, hvor det var muligt at komme med forslag til, hvordan de gerne så bymidten udvikle sig. Gerne med udgangspunkt i sygehusgrunden.

Det hele mundede ud i, at tre arkitektteams blev udpeget til at komme med hver deres detaljerede forslag. De tre blev udvalgt ud af 19.

De forslag er nu afleveret, og den endelige vinder bliver kåret mandag den 7. oktober på et nyt stort borgermøde.

- Forslagene ser meget spændende ud. Mere kan jeg desværre ikke sige nu. Der er bestemt nogle interessante bud, siger Jesper Larssen, der er direktør for Holstebro Udvikling, der er etableret af Holstebro Kommune og Færch Fonden.

Det vindende arkitektteam får til opgave at forfine det vindende forslag, men de skal også indarbejde de stærkeste elementer fra de to andre forslag, der var med i opløbet.

- Kontrakten er lavet, så det vindende team også kan inddrage de bedste og mest relevante ideer fra de to øvrige forslag, siger Jesper Larsen.

Det er formanden for Holstebro Udvikling, Annemette Færch, og borgmester H.C. Østerby (S) der kårer den endelige vinder, efter at de tre forslag er blevet præsenteret. Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, Futuria, holder desuden oplæg om megatrends inden for byudvikling.

Efterfølgende vil de tre forslag blive vist i Rådhushallen.

Inden Byens Møde bliver der holdt en event den 17. september for unge i forsøget på at få dem på banen med events, der skal skabe mere liv i bymidten for unge mennesker. Før sommerferien kom der ingen bud fra de unge, selv om der var mulighed for at vinde fem gange 10.000 kroner for en god idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce