Erhverv

Byudvikling: Klar til kåring af vinderen

7. oktober bliver det afsløret, hvilket forslag der vinder konkurrencen om byudvikling i centrum af Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
De tre konkurrerende arkitektteams har afleveret deres forslag til, hvordan bymidten i Holstebro skal udvikle sig. Vinderen kåres den 7. oktober ved et stort bymøde i Musikteatret.

Holstebro: Der er et halvt år siden, at alle indbyggere i Holstebro Kommune var inviteret til et stort borgermøde, hvor det var muligt at komme med forslag til, hvordan de gerne så bymidten udvikle sig. Gerne med udgangspunkt i sygehusgrunden.

Det hele mundede ud i, at tre arkitektteams blev udpeget til at komme med hver deres detaljerede forslag. De tre blev udvalgt ud af 19.

De forslag er nu afleveret, og den endelige vinder bliver kåret mandag den 7. oktober på et nyt stort borgermøde.

- Forslagene ser meget spændende ud. Mere kan jeg desværre ikke sige nu. Der er bestemt nogle interessante bud, siger Jesper Larssen, der er direktør for Holstebro Udvikling, der er etableret af Holstebro Kommune og Færch Fonden.

Det vindende arkitektteam får til opgave at forfine det vindende forslag, men de skal også indarbejde de stærkeste elementer fra de to andre forslag, der var med i opløbet.

- Kontrakten er lavet, så det vindende team også kan inddrage de bedste og mest relevante ideer fra de to øvrige forslag, siger Jesper Larsen.

Det er formanden for Holstebro Udvikling, Annemette Færch, og borgmester H.C. Østerby (S) der kårer den endelige vinder, efter at de tre forslag er blevet præsenteret. Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, Futuria, holder desuden oplæg om megatrends inden for byudvikling.

Efterfølgende vil de tre forslag blive vist i Rådhushallen.

Inden Byens Møde bliver der holdt en event den 17. september for unge i forsøget på at få dem på banen med events, der skal skabe mere liv i bymidten for unge mennesker. Før sommerferien kom der ingen bud fra de unge, selv om der var mulighed for at vinde fem gange 10.000 kroner for en god idé.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce