Annonce
Debat

Byudvikling - en levende midtby i bevægelse

Mulighedernes Plads og scenen er en god mulighed for, at foreninger, kulturen, hobby-folket og mange både kan skabe byliv og vise sig frem, skriver debattørerne. Her et glimt fra Indvielsen af pladsen ved grædemuren i Holstebro. Foto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: "Kulturen som dynamo for byens udvikling".

Sådan hedder en af de seks overordnede visioner for " omdannelse af Holstebro til en moderne kulturkøbstad".

Visionen er en af seks visioner i Byens Plan- den nye udviklingsplan for midtbyen.

Det tillader vi os at omsætte til en levende midtbyen- bredt set.

Et af startskuddene til en mere levende midtby var indvielsen af Amfi-scenen og Mulighedernes Plads ved Grædemuren øverst i Nørregade 11. juni . Her satte Teatertruppen Ikarus, musikskolen og seniordanser deres tydelige aftryk. Skakklubben, seniordanserne og flere andre - senest Teater MidtVest- har siden fulgt op og været med til at sætte midtbyen i bevægelse i sommer ! Scenen bruges flittigt af mange børn til leg.

Det skal vi have mere af, fordi en levende midtby med masser af oplevelser er en motor i sig selv !

Der er ballet på vej på Mulighedernes Plads ved scenen .

Men der er plads til, at mange flere viser flaget i midtbyen.


En levende midtby med masser af oplevelser er en motor i sig selv !


Mulighedernes Plads og scenen er en god mulighed for, at foreninger, kulturen, hobby-folket og mange både kan skabe byliv og vise sig frem. Hvilken forening kan ikke bruge flere medlemmer, markedsføring mm ?

Der er al mulig grund til at skabe mere byliv.

Byliv skaber fællesskab, social samvær, samhørighed og mere end det.

Mere byliv er en vigtig del af Byens Plan- Holstebros Udviklingsplan. Kortfattet om den med de overordnede visioner: Plads til flere beboere, styrke byens natur, en mere levende midtby, forbindelser på tværs, ny p-strategi og kulturen som dynamo for byens udvikling. Læs om det på Holstebro Udviklings hjemmeside www.holstebroudvikling.dk , hvor du også kan læse lidt om arbejdet med at sætte gang i bylivet.

Byens Plan og en mere levende midtby er de bedste kort på hånden, når det gælder øget bosætning. Og en mere levende midtby kan være med til at skabe et bedre studiemiljø. Det vil sikkert kunne fastholde flere unge i byen.

Men det kræver handlekraft og visioner, der føres ud i livet. En idrætsbutik er en af visionerne. En drejeskive placeret i en tom butik, som kan sætte skub i idræt og bevægelse i byrummene. Som kan understøtte idrætten.

Idrætsbutikken skal også være en inspirationskilde til foreningernes muligheder for at komme på pladsen og vise hvad de kan, eller at foreningerne kan invitere børn, unge og ældre ind for at få en forsmag på hvilke aktiviteter de tilbyder.

Butikken skal også have en opsøgende patrulje, som kunne have flere funktioner - at besøge skoler og institutioner som et bindeled mellem forening og skole (åben skole) og de kan hjælpe foreningerne med aktiviteter på Mulighedernes Plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce