Annonce
Lemvig

Kommunen bytter fredet jord for at få plads til erhverv

Arealet i Thyborøn, der nu får egen lokalplan. Nyt byggeri skal dog holde en passende afstand til både statsvejen og Ærøvej. Illustration fra lokalplanforslaget.
Sidste ledige areal i Thyborøn bliver nu udlagt til erhverv i nyt lokalplanforslag
Annonce

Thyborøn: Lemvig Kommune har skaffet en ekstra stump jord til erhverv i Thyborøn ved at flytte lidt rundt på fredede arealer. Det nye areal er det åbne område nord for varmeværket, der ligger langs med indfaldsvejen til Thyborøn.

- Det er det sidste, ledige erhvervsområde i Thyborøn, som ikke er havnerelateret, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Arealet ligger i byområde, men ikke desto mindre er halvdelen af arealet betegnet som overdrev og dermed beskyttet efter Naturbeskyttelsesloven. Kommunen har søgt og fået dispensation til at inddrage arealet til erhvervsområde mod at udlægge et tilsvarende erstatningsareal i Harboøre. Derfor er et område ved Noersgaard Sø i Harboøre blevet udpeget som nyt, beskyttet område. Det indebærer, at området ikke må dyrkes, ikke opfyldes, bebygges, drænes, gødskes eller tilplantes.

Det giver kommunen mulighed for at lave en ny lokalplan for hele arealet i Thyborøn. Den nordligste del på 5000 kvadratmeter bliver udlagt til butikker med dagligvarer, mens den sydlige del på 36.000 kvadratmeter udlægges til erhvervsområder for virksomheder, der ikke er havnerelateret. Da arealet ligger langs indfaldsvejen til Thyborøn, bliver der krav til udformningen af bygninger, der ikke må ligne de store industrihaller, der i dag ligger øst for Harboørevej.

Ifølge Lemvig Kommune er der brug for det nye areal, da der allerede nu er interesse for området fra erhvervslivet. Nu er der en plan for, hvordan området kan udnyttes, og den kommer nu i høring i otte uger, hvor alle får mulighed for at kommentere på planerne. Derefter skal eventuelle kommentarer passes ind i en færdig lokalplan, der senere skal godkendes af det samlede byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce