Annonce
Holstebro

Byttedag på radioerne

Fra den 1. november kommer der ny lyd ud af højtalerne. Det sørger Classic.fm for i Ringkøbing-Skjern området og VLR for i Holstebro området. Genrefoto: Scanpix
Fra 1. november bliver der sendt Classic.fm og Radio VLR på de frekvenser, Radio Max tidligere sendte på i Vestjylland.

Holstebro: Siden 2013 har indbyggerne kunnet lytte til Radio Max, der med studier i Holstebro og Ringkøbing har sendt radio på syv frekvenser i en stor del af Vestjylland.

Men fra 1. november kommer der ny lyd ud af højtalerne. Det sørger Classic.fm for i Ringkøbing-Skjern området og VLR for i Holstebro området.

Bag Classic.fm og VLR står Jysk Fynske Medier, der driver lang en række dagblade, ugeaviser og digitale medier i regionen, ligesom virksomheden i forvejen sender radio i en del af det samme lokalområde, hvor Radio Max var aktiv.

- Jeg vil koncentrere mig 100 procent om den nye taleradio, Loud, som Radio Max er en del af. Derfor er jeg meget glad for denne løsning, der passer perfekt til både området og vores lyttere, forklarer Morten Krarup Nielsen, der er direktør for Radio Max i en pressemeddelelse.

Selskabet Radio Max Danmark ApS fortsætter altså, men vil koncentrere sig om at levere ydelser til LOUD.

Radioerne hos Jysk Fynske Medier dækker i forvejen en stor del af Jylland og Fyn. Stationerne har i de seneste to år oplevet en markant fremgang i lyttertallet til nu op mod 900.000 lyttere om ugen. Hermed er radioerne nogle af de mest populære, kommercielle radiokanaler i Danmark.

Radioerne hos Jysk Fynske Medier omfatter Skala FM, Classic.fm, Radio Viborg og Radio VLR. Stationerne kan høres fra Limfjorden og til grænsen samt fra Blåvandshuk til Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce