Annonce
Navne

Byrådskandidat vil tiltrække tilflyttere med kultur

Martin Qvist Hansen. Pressefoto
Musiker Martin Qvist Hansen, Holstebro, stiller op for Radikale Venstre til kommunalvalget, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Holstebro: Som byrådspolitiker kan man vælge at se kultur som et lag glasur oven på de grundlæggende kerneydelser i kommunen. Noget man kan give tilskud til, hvis der er penge i overskud.

For 43-årige Martin Qvist Hansen er kultur meget mere end det. Han er uddannet på musikkonservatorierne i København, Helsinki og Köln, siden 2002 aktiv musiker i Ensemble MidtVest og underviser i dag ved Det Jyske Konservatorium i Aarhus. Samtidig er han medstifter af flere klassiske musikfestivaler i Danmark og selv spiller i flere private ensembler, der giver koncerter verden over. Og så er han i øvrigt ved at afslutte en diplomuddannelse i ledelse ved VIA.

I 2007 flyttede Martin Qvist Hansen med familien, der ud over hustruen Elisabeth Colding Sivertsen og tæller tre børn på 7, 10 og 13 år til Holstebro netop på grund af byens landsdækkende ry som kulturelt hotspot.

Annonce

- Alle i kommunen har rigtig meget kultur at være stolte over, men vi skal være bedre til at tale kulturen op for det er meget mere end glasur på kagen, siger Martin Qvist Hansen i en pressemeddelelse fra Radikale Venstre.


Nok er jeg udøvende kunstner, men jeg er også familiefar med skolebørn, hus og alt det der følger med.


Til efteråret stiller han nemlig op til kommunalvalget i Holstebro Kommune for Radikale Venstre. Han vil på den måde gerne være med til at give kulturpolitikken et løft og gøre den til en dynamisk drivkraft for kommunens udvikling.

- Nok er jeg udøvende kunstner, men jeg er også familiefar med skolebørn, hus og alt det der følger med. Så jeg vil gerne være en pragmatisk brobygger mellem kultur, politik og borgere og bidrage til den positive fortælling om Holstebro som en aktiv og ambitiøs kulturby, siger Martin Qvist Hansen.

Han mener, at et rigt og populært kulturliv kan være med til at tiltrække nye tilflyttere og dermed være med til at udvikle kommunen både når det gælder økonomi og generel trivsel.

Udover kulturpolitikken er Martin Qvist Hansen også optaget af den grønne omstilling og for at udbygge de gode uddannelsesmuligheder i Holstebro for endnu bedre at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce