Annonce
Struer

Byrådet sparer på asfalten og sender sygeplejerske hjem i fire uger med brækket ankel

Helle Sørensen (t.h.) og Lotte Rosenborg viser her, hvor galt det står til med de store huller i asfalten på parkeringspladsen ved Velfærdshuset.  Foto: Frede Stengaard
Sygeplejerskerne i den kommunale hjemmepleje har gjort opmærksom på, at der kunne ske en ulykke, lige siden de fik ny base i Velfærdshuset i marts 2020. Nu skete det så.

Struer: Klokken 23 søndag aften var Karin Klemmensen færdig med sin aftenvagt som sygeplejerske for Struer Kommune, og hun var på vej ud til sin bil, da hun fik foden ned i et af de dybe huller i asfalten og vrikkede om.

Det skete på den asfalterede del af parkeringspladsen ved Velfærdshuset på Peter Bangs Vej.

- Vi vidste, det ville ske, og nu skete det så, konstaterer hendes kollega, sygeplejerskernes tillidsrepræsentant, Helle Sørensen.

- Det var kun et spørgsmål om tid og så lige, hvem det skulle gå ud over, mener hun.

Lotte Rosenberg, som er arbejdsmiljørepræsentant for de 37 sygeplejersker, som har fået base i det nye Velfærdshus på Peter Bangs Vej, er enig.

- Der er store huller i asfalten overalt på parkeringspladsen, og når det er mørkt, er det bælgravende mørkt. Vi har bedt om at få hullerne lappet, og vi har bedt om at få lys op på parkeringspladsen. Det var noget af det første, vi gjorde opmærksom på, da vi flyttede ind for nu snart et år siden. Vi har hele tiden sagt, at det ender med, at en af os falder og brækker et ben. Vi er jo mange. Vi er nok cirka 100 ansatte i hjemmeplejen og så 37 sygeplejersker. Det skulle bare gå galt, mener hun.

Annonce

Nu ser de konsekvenserne

Nu blev det så Karin Klemmensen, det gik ud over.

Efter sit fald på parkeringspladsen søndag aften, fik hun sig kæmpet hjem på adrenalinen og fik derefter sin kæreste til at køre sig på skadestuen.


Vi har gjort opmærksom på problemerne med både hullerne på parkeringspladsen og det manglende lys. Vi har sagt det videre til vores chefer, og de er gået videre med det til byrådet, som så bare ikke ville bevilge pengene. Nu ser de så konsekvenserne.

Lotte Rosenberg, arbejdsmiljørepræsentant, Sygeplejen, Struer Kommune


Her viste det sig, at der var brud på anklen.

- Jeg blev sendt hjem med en skinne på benet, som jeg skal gå med i fire uger, fortæller hun.

- Alt sammen noget, der kunne være undgået, hvis ellers politikerne i byrådet havde lyttet og bevilget de penge, der skulle til, mener både Helle Sørensen og Lotte Rosenberg.

- Og vi udtaler os på vegne af hele sygeplejegruppen i Velfærdshuset, understreger Helle Sørensen, som også er tillidsrepræsentant

- Vi har gjort opmærksom på problemerne med både hullerne på parkeringspladsen og det manglende lys. Vi har sagt det videre til vores chefer, og de er gået videre med det til byrådet, som så bare ikke ville bevilge pengene. Nu ser de så konsekvenserne, konstaterer Lotte Rosenberg.

For det første koster det både svie og smerte for Karin Klemmensen, og for Struer Kommune betyder det ekstraudgifter, når hun nu må melde sig syg og er fraværende fra jobbet i mindst fire uger.

- Det er helt tosset, mener Lotte Rosenberg.

Annonce

Flere fælder

Under budgetforhandlingerne i 2020, blev der afsat 1,7 millioner kroner til asfaltering af den grusbelagte del af parkeringspladsen i 2021.

- Men grus er til at forholde sig til. Der ved man jo, hvad man bevæger sig ud i. Det er på den eksisterende parkeringsplads, vi har brug for at få hullerne lappet, understreger Lotte Rosenberg, som forudser, at der er flere steder, det kan gå galt.

- Når det virkelig regner, ligger der vand ind over et dæksel her til venstre for indgangen. Så der risikerer vi også at falde og brække både arme og ben, hvis vi ikke lige er opmærksomme på det i mørket, når vi møder ind eller får fri, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce