Annonce
Struer

Byrådet rykker bygrænsen mod syd

Byrådet har godkendt et opkøb af 64.000 kvadratmeter jord syd for udstykningen på Kjelding Høj. Pris: 4,3 millioner kroner. Foto: Frede Stengaard
Med et opkøb af 64.000 kvadratmeter landbrugsjord syd for bygrænsen udvider Struer Kommune nu udstykningen på Kjelding Høj.

Struer: Byrådet i Struer Kommune har godkendt et køb af 64.000 kvadratmeter landbrugsjord i direkte forlængelse af den nu lidt over ti år gamle udstykning på Kjelding Høj.

Prisen blev efter en forhandling med Peder Holmgaard fastsat til 68 kroner plus moms per kvadratmeter, og den samlede pris kom dermed op på lidt over fire millioner kroner.

- Helt præcist 4.354.000 kroner, oplyser borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), som ser frem til, at arbejdet med at byggemodne den første etape af den nye udvidelse af den kommunale udstykning ved Kjelding Høj kan gå i gang.

- Vi er ved at løbe tør for ledige byggegrunde på de kommunale udstykninger, konstaterer han.

Annonce

Med opkøbet af Peder Holmgaards jord syd for Kjelding Høj har vi igen et passende og meget bredt udbud af muligheder for at bygge nyt i Struer Kommune.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune

Går godt

På Kjelding Høj er der kun et par stykker tilbage, og efter et salg af fire byggegrunde i et samlet udbud hen langs Fjordvejen er Struer Kommune nu meget tæt på at kunne melde udsolgt på Strandbjerggård-udstykningen i Bremdal.

- Der er kun enkelt ledig byggegrund tilbage, oplyser Mads Houe, som er advokat og ansvarlig for salget af byggegrunde for Struer Kommune.

I løbet af de seneste par år er det således gået væsentligt bedre med salget af byggegrunde i Struer Kommune end for bare fem år siden, hvor der var tale om en fordobling af salget i løbet af et år, hvis der bare blev solgt et par stykker.

- Det går faktisk rigtig godt i Struer Kommune, sagde gruppeformanden for den socialdemokratiske gruppe i byrådet, John Christoffersen (S), da han blandt andet gjorde status over udviklingen i salget af både byggegrunde og hushandler hen over de seneste par år i forbindelse med byrådets godkendelse af det kommunale budget for 2020 onsdag eftermiddag.

Så i øjeblikket skal man altså længere ud i omegnsbyerne for at finde flere ledige byggegrunde i Struer Kommune.

Bredt udbud

Der er for eksempel stadigvæk ledige matrikler på Brattingbjerg i Linde.

Her kom der for et par år siden godt skred i salget.

- Nu er det gået lidt i stå, men der er byggegrunde klar til en byggemodning med ganske kort varsel, forsikrer Mads Houe.

Bedre går det så lige nu i Hjerm.

- Efter at motorvejen er blevet indviet og taget i brug, er interessen blevet større for de ledige grunde i Højgaardsparken. Det kan vi tydeligt mærke, fortæller han, og i Struer er det altså også i byens sydlige udkant, hvor der er den nemmeste og hurtigste adgang til motorvejen, at der nu bliver mulighed for at byggemodne en ny etape af udstykningen på Kjelding Høj.

Samtidig er der ved at ske noget på den private udstykning i Bremdal, hvor der både vil blive bygget nye almene boliger, rækkehuse og etableret byggegrunde på en udstykning i Gartnerlunden, og der er også ledige grunde på en privat udstykning i den vestlige del af byen på Stentofterne.

- Så med opkøbet af Peder Holmgaards jord syd for Kjelding Høj har vi igen et passende og meget bredt udbud af muligheder for at bygge nyt i Struer Kommune, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce