Annonce
Struer

Byrådet rykker bygrænsen mod syd

Byrådet har godkendt et opkøb af 64.000 kvadratmeter jord syd for udstykningen på Kjelding Høj. Pris: 4,3 millioner kroner. Foto: Frede Stengaard
Med et opkøb af 64.000 kvadratmeter landbrugsjord syd for bygrænsen udvider Struer Kommune nu udstykningen på Kjelding Høj.

Struer: Byrådet i Struer Kommune har godkendt et køb af 64.000 kvadratmeter landbrugsjord i direkte forlængelse af den nu lidt over ti år gamle udstykning på Kjelding Høj.

Prisen blev efter en forhandling med Peder Holmgaard fastsat til 68 kroner plus moms per kvadratmeter, og den samlede pris kom dermed op på lidt over fire millioner kroner.

- Helt præcist 4.354.000 kroner, oplyser borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), som ser frem til, at arbejdet med at byggemodne den første etape af den nye udvidelse af den kommunale udstykning ved Kjelding Høj kan gå i gang.

- Vi er ved at løbe tør for ledige byggegrunde på de kommunale udstykninger, konstaterer han.

Annonce

Med opkøbet af Peder Holmgaards jord syd for Kjelding Høj har vi igen et passende og meget bredt udbud af muligheder for at bygge nyt i Struer Kommune.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune

Går godt

På Kjelding Høj er der kun et par stykker tilbage, og efter et salg af fire byggegrunde i et samlet udbud hen langs Fjordvejen er Struer Kommune nu meget tæt på at kunne melde udsolgt på Strandbjerggård-udstykningen i Bremdal.

- Der er kun enkelt ledig byggegrund tilbage, oplyser Mads Houe, som er advokat og ansvarlig for salget af byggegrunde for Struer Kommune.

I løbet af de seneste par år er det således gået væsentligt bedre med salget af byggegrunde i Struer Kommune end for bare fem år siden, hvor der var tale om en fordobling af salget i løbet af et år, hvis der bare blev solgt et par stykker.

- Det går faktisk rigtig godt i Struer Kommune, sagde gruppeformanden for den socialdemokratiske gruppe i byrådet, John Christoffersen (S), da han blandt andet gjorde status over udviklingen i salget af både byggegrunde og hushandler hen over de seneste par år i forbindelse med byrådets godkendelse af det kommunale budget for 2020 onsdag eftermiddag.

Så i øjeblikket skal man altså længere ud i omegnsbyerne for at finde flere ledige byggegrunde i Struer Kommune.

Bredt udbud

Der er for eksempel stadigvæk ledige matrikler på Brattingbjerg i Linde.

Her kom der for et par år siden godt skred i salget.

- Nu er det gået lidt i stå, men der er byggegrunde klar til en byggemodning med ganske kort varsel, forsikrer Mads Houe.

Bedre går det så lige nu i Hjerm.

- Efter at motorvejen er blevet indviet og taget i brug, er interessen blevet større for de ledige grunde i Højgaardsparken. Det kan vi tydeligt mærke, fortæller han, og i Struer er det altså også i byens sydlige udkant, hvor der er den nemmeste og hurtigste adgang til motorvejen, at der nu bliver mulighed for at byggemodne en ny etape af udstykningen på Kjelding Høj.

Samtidig er der ved at ske noget på den private udstykning i Bremdal, hvor der både vil blive bygget nye almene boliger, rækkehuse og etableret byggegrunde på en udstykning i Gartnerlunden, og der er også ledige grunde på en privat udstykning i den vestlige del af byen på Stentofterne.

- Så med opkøbet af Peder Holmgaards jord syd for Kjelding Høj har vi igen et passende og meget bredt udbud af muligheder for at bygge nyt i Struer Kommune, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce