Annonce
Holstebro

Kort proces: Byrådet ekspederede dagsorden på 11 minutter

Det tog kun 11 minutter at komme igennem dagsordenen ved tirsdagens byrådsmøde. Foto: Morten Stricker
Vedtagelse af ny vækststrategi, budgetopfølgning og velkommen til Torben Gudiksens suppleant blev klaret på 11 minutter tirsdag eftermiddag.

Holstebro: Det ville være en overdrivelse at kalde byrådsmedlemmerne i Holstebro Kommune for debatlystne.

I hvert fald ikke på det åbne møde tirsdag den 19. november.

Efter små 11 minutter måtte borgmester H.C. Østerby (S) sige farvel og tak til en stribe tilhørere fra socialrådgiveruddannelsen og enkelte andre.

Han beklagede, at det gik så hurtigt. De studerende måtte tage hjem uden at være blevet klogere på, hvordan det lokale demokrati fungerer i praksis.

38 siders budgetopfølgning var der ingen kommentarer til.

Der var kun kommentarer til de sidste to punkter, hvor den nye lokalplan for boliger i den gamle godsbanebygning blev vedtaget.

Under det sidste punkt så de fem byrådspartier frem til kommunens nye vækst og udviklingsplan. Alle ønskede, at fine ord skal blive til handling.

Den radikale suppleant Francisca Chilala Kaputu blev budt velkommen som suppleant for Torben Gudiksen, der har orlov på grund af sygdom i familien frem til nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce