Annonce
Holstebro

Kort proces: Byrådet ekspederede dagsorden på 11 minutter

Det tog kun 11 minutter at komme igennem dagsordenen ved tirsdagens byrådsmøde. Foto: Morten Stricker
Vedtagelse af ny vækststrategi, budgetopfølgning og velkommen til Torben Gudiksens suppleant blev klaret på 11 minutter tirsdag eftermiddag.

Holstebro: Det ville være en overdrivelse at kalde byrådsmedlemmerne i Holstebro Kommune for debatlystne.

I hvert fald ikke på det åbne møde tirsdag den 19. november.

Efter små 11 minutter måtte borgmester H.C. Østerby (S) sige farvel og tak til en stribe tilhørere fra socialrådgiveruddannelsen og enkelte andre.

Han beklagede, at det gik så hurtigt. De studerende måtte tage hjem uden at være blevet klogere på, hvordan det lokale demokrati fungerer i praksis.

38 siders budgetopfølgning var der ingen kommentarer til.

Der var kun kommentarer til de sidste to punkter, hvor den nye lokalplan for boliger i den gamle godsbanebygning blev vedtaget.

Under det sidste punkt så de fem byrådspartier frem til kommunens nye vækst og udviklingsplan. Alle ønskede, at fine ord skal blive til handling.

Den radikale suppleant Francisca Chilala Kaputu blev budt velkommen som suppleant for Torben Gudiksen, der har orlov på grund af sygdom i familien frem til nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sheriffens farvel

I skåltaler bryster vi os ofte af, at vi i Danmark har et neutralt embedsmandsværk. Ministre og politikere kommer og går - men embedsmændene består. Den test består politidirektør Jens Kaasgaard med glans. Alene i sin tid som først politimester i Holstebro og siden politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politikreds har han overlevet ni justitsministre, og har holdt sig ude af de store skandaler. Efter næsten 43 år - heraf 22 som øverste leder for politiet i Holstebro - har han frivilligt valgt at sige farvel, og det bliver et par store sko, som hans allerede udnævnte efterfølger skal fylde ud. Kaasgaard har spillet en stor rolle i forhold til at få politihovedkvarteret placeret i Holstebro i forbindelse med den store politireform i 2006 - og han har også formået at få alle de nye administrative funktioner, som er blevet kredsen tildelt, til at fungere, så der stort set ikke har været kritik af ”udflytningen” af op mod 600 administrative politistillinger til det vestjyske. Det er faktisk ganske imponerende. Det var Tvind-sagen, der i sin tid gav ham øgenavnet "sheriffen fra Holstebro”. Og ser man alene på resultaterne; på opklaringsprocenterne og sagsbehandlingstiderne er der ikke mange fingre at sætte på sheriffen. Men politiet er andet end målbare resultater i regneark, og historien om politiet og Kaasgaard er også, at han har været med til at nedlægge flere mindre politistationer og nærbetjente, som blev set som en værdi i de lokalsamfund. Effekten af disse centraliseringerne er næppe målbar i forhold opklaringsprocenten, men derfor kan den jo godt betyder noget i den måde, som politiet bliver opfattet på, og i forhold til nærheden til borgerne. Det er næppe uden spænding, at de omkring 1300 ansatte ved politiet i det midt- og vestjyske skal have en ny chef. Mange har aldrig haft andre end Kaasgaard som øverste chef, og selv om han bestemt også har haft sine kritikere, så har de vidst, hvor de havde ham: Altid loyal overfor de politiske beslutninger, altid med et strategisk blik for fremtiden og med politihjertet bankende for Midt- og Vestjylland.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];