Annonce
Navne

Bykongen der rykkede Herning frem i bussen

Onsdag den 11. maj fylder tidligere borgmester Lars Krarup 50 år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det vakte opsigt, da Hernings mangeårige borgmester takkede af i utide. For Lars Krarup, der fylder 50 år, var populær. I dag fylder bestyrelsesposter hans tid.

50: I knap 20 år var han stemmeslugende borgmester i Herning, ligesom han var en højtplaceret stemme i Venstre. Men den populære bykonge sagde farvel til politik inden kommunalvalget i 2021, da han ville prøve noget nyt.

Onsdag den 11. maj fylder tidligere borgmester Lars Krarup 50 år, og han kan se tilbage på mange år i politik - og fremad mod et nyt arbejdsliv med bestyrelsesposter.

Han er kommet væk fra den daglige drift og kan arbejde strategisk, og det passer ham godt.

Annonce

- Selv om jeg var utroligt glad for mit job som borgmester, så har jeg altid fundet næring, energi og motivation i det arbejde, hvor jeg kan være med til at ændre noget på den lange bane, har han sagt til Børsen.

Senest fik han en plads i bestyrelsen hos MCH - som tæller Messecenter Herning, Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

Den bliver efter planen til en formandspost om et år, når den nuværende formand går af. Og på den måde prøver Lars Krarup noget nyt - og så alligevel ikke helt, for Herning Kommune er storaktionær i MCH.

Han er samtidig formand for Realdania og Team Danmark.

Selv om jeg var utroligt glad for mit job som borgmester, så har jeg altid fundet næring, energi og motivation i det arbejde, hvor jeg kan være med til at ændre noget på den lange bane.

Lars Krarup er uddannet butiksslagter. Siden blev han sælger og salgschef i Tuborg. Han nåede også at være direktør i ishockeyklubben Herning Blue Fox, inden han blev borgmester.

Som ung begyndte han at engagere sig i politik og blev formand for Venstres Ungdom.

Han stillede op til byrådet i Herning første gang som 21-årig, blev valgt ind som 25-årig og borgmester som 29-årig.

Det skete, da den siddende borgmester, Helge Sander, fik tilbudt en ministerpost og gav borgmesterkæden videre.

Det skulle vise sig at være en god idé. Gang på gang er det i årenes løb lykkedes Lars Krarup at sikre Venstre absolut flertal i byrådet.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Lars Krarup over 11.000 personlige stemmer. Det gjorde ham til den suverænt mest populære politiker i Midt- og Vestjylland - og den niendestørste stemmesluger i landet.

Lars Krarup fremhæver selv, at opskriften på succes i Herning har været et bredt samarbejde i byrådet, hvor alle partier har mulighed for indflydelse.

- Det har skabt ro, godt politisk arbejdsklima, gode løsninger og stor tillid mellem vi lokale politikere. Det samarbejde har vitterligt flyttet mange ting i rigtig retning. Herning er rykket frem i bussen, skrev Krarup på Facebook, da han annoncerede sin afgang.

Hans anerkendes også af politiske modstandere for netop evnen til at samle fløjene.

- En af hans enorme kvaliteter er at skabe et helt hold ud af et byråd, har Johs. Poulsen (R), byrådsmedlem i Herning, sagt til TV Midtvest.

Lars Krarup har spillet en vigtig rolle i Venstre også landspolitisk, men har aldrig selv haft lyst til at forfølge en landspolitisk karriere, har han fortalt i flere interview. Han har også afvist, at han vender tilbage til politik.

Privat danner Lars Krarup par med Sanne Henriksen. De har to børn sammen.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce