x
Annonce
Ulfborg/Vemb

Bykendt par har overtaget restauranten på Sct. George

Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen er de nye forpagtere af restauranten på Strandingsmuseet. Foto: Johan Gadegaard
Det er kendte ansigter, der har overtaget restaurant-delen af Strandingsmuseet Sct. George, hvor længere åbningstider er kommet på menuen.

Thorsminde: Restaurant Vestkysten blev navnet, da Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen i foråret genstartede madserveringen fra Rønnevej 2 i Thorsminde.

Det første år er gået over alt forventning og har slukket enhver form for tvivl om, at det kan betale sig at drive restaurant i byen, må parret erkende.

- Vi har faktisk fortrudt, at vi allerede lukkede ned i uge 42, og at vi ikke starter op før påske, siger 53-årige Henning Juncker, før 40-årige Marianne Kastberg Nielsen tager over:

- Jeg har aldrig sagt nej til så mange i døren før, som sidste år. De lokale har været enormt gode til at støtte op om os, siger hun.

Og nu er tiden så kommet til at tage næste skridt. For Strandingsmuseet Sct. George har i længere tid været på udkig efter nye forpagtere til museets café, og dem har den nu fundet i Restaurant Vestkysten, som med åbning sidste weekend har overtaget forpagterrollen af museets spisested.

- Der er jo ikke mange spisesteder i byen. Og de kloge siger, at der om to år kommer mange flere turister til Thorsminde, siger Henning Juncker.

Annonce

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen

Henning Juncker

Da uheldet var ude

Med overtagelsen af museumsrestauranten har forpagterparret indtil videre hyret en kok og fire serveringspiger ind. Og så hjælper parrets to sønner til med udskænkningen begge steder.

Tredje juledag 2010 var parret i en trafikulykke. Det kostede Marianne et piskesmæld og Henning nogle skavanker med skuldrene. De smerter bølger for Henning nu op igen i indeværende vinter. Så voldsomt, at han nu går sygemeldt og skal opereres midt i marts.

- Så er det godt, at vi har et par knejter, der kan hjælpe til, siger Henning Juncker.

Skavanker eller ej, arbejdes der ufortrødent videre med planerne. Og selvom det nyeste projekt er museumsrestauranten, er der ligeledes gang i udviklingen i Restaurant Vestkysten:

- Vi har fået lavet 40 spisepladser mere indenfor og 60 mere udenfor, så vi er klar til, at sæsonen starter nu, siger Henning Juncker.

Over 100 kunder om dagen

Restaurant Sct. George får med forpagternes overtagelse udvidede åbningstider.

- Vi har flere muligheder for at holde længe åbent end den tidligere forpagter. Så det er tanken, at vi skal holde åbent hver dag fra 11-20 - og så lidt ekstra åbent i højsæsonen, forklarer Marianne Kastberg Nielsen, der desuden vil have fiskebuffet i højsæsonen og mulighed for at købe en strandkurv med mad med til de lange sommeraftener.

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen, siger Henning Juncker.

De to har fået en tredjemand - 55-årige Freddie Kølander - ind som med-direktør af virksomheden bag begge restauranter. Han passer skansen på Restaurant Vestkysten, mens den i vinterperioden kører som krostue.

I konkurrence med sig selv

Men hvordan undgår man så, at de to restauranter vil være i konkurrence med hinanden - måske ligefrem stjæle hinandens kunder?

- På Restaurant Vestkysten er jeg kok, og der laver jeg gammeldags kromad. Kokken heroppe er mere udenlandsk inspireret og laver nok lidt finere mad. Så det er to forskellige slags menuer. Og sker det, så sker der nu heller ikke noget ved det - vi kan alligevel kun have plads til 250 nede ved os, griner Henning Juncker.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce