Annonce
Kultur

Byggeri på et sidespor: Jernbanemuseum venter på en køreplan

De frivillige bag jernbanemuseet i Struer satser nu - forsigtigt - på at byggeriet af i alt 1700 kvadratmeter overdækning kan gå i gang i foråret 2022. Arkivfoto: Morten Stricker
Første etape af overdækningen af jernbanemuseet i Struer kunne have stået færdig. Men foreløbig står spaden og samler støv, mens den venter på det første stik.

Struer: De håbede, at de i påsken 2021 kunne have taget imod de første gæster, der kunne have fornøjet sig med den omfattende samling af lokomotiver, vogne og materiel inde i en 1700 kvadratmeter flunkende ny overdækning af museet ved og i DSBs gamle godsbanebygning på havnen i Struer.

De knapt tre millioner kroner til byggeriet var i hus, entreprenøren fundet og - troede folkene bag museet for godt et år siden - nu var det bare et spørgsmål om sætte gang i byggeriet. Sådan gik det ikke.

Først blev byggestart udskudt til december 2020. Arbejdet med at få tilladelser blev ramt af corona, og det viste sig også ganske komplekst at skulle bygge i skel til såvel DSB som Banedanmark.

Annonce

Er vi heldige, så går byggeriet formentlig i gang i foråret 2022.

Kaj Rasmussen, formand for støtteforeningen bag jernbanemuseet i Struer

Endelig meldte flere beboere i lejligheder på Østergade sig i debatten, fordi byggeriet efter deres mening vil ødelægge hele eller dele af udsigten ud mod Venø Bugt.

Det fik Struer Kommune til at beslutte, at der laves en ny lokalplan for området, der kan udstikke rammerne for et eventuelt byggeri. Siden har entusiasterne i foreningen bag museet ventet på byggeriets køreplan.

Forår 2022 - måske...

- Vi er helt overordnet glade for, at der er en plan på vej. Det har godt nok taget tid og kommer også til at tage et stykke tid endnu, før planen kan komme i høring. For os er det vigtigste dog, at der kommer et grundlag, der kan anvise rammerne, så vi kan få styr på en ny tidsplan, siger Kaj Rasmussen, der er formand for støtteforeningen bag jernbanemuseet.

Han tilføjer, at støtteforeningen satte gang i byggeprocessen, da pengene til første etape lige nøjagtigt var i hus. Prisoverslaget er nu udfordret af, at priserne på byggematerialer i mellemtiden er steget ganske markant

Hvornår regner I nu med, at publikum kan tage nybyggeriet på museet i brug?

- Det vil jeg helst ikke gætte på. Er vi heldige, så går byggeriet formentlig i gang i foråret 2022, siger Kaj Rasmussen.

Byggeriet skal blandt andet sikre at museets lokomotiver og vogne, der står udendøre i dag, kunne overdækkes og dermed beskyttes for vind og vejr. De frivillige har ofte brugt masser af timer på at renovere genstandene, blot for at se dem forgå til rusten.

- De frivillige har netop overdækket et af de lokomotiver, som vi er i gang med at renovere. Det skete efter, at presenningen, som vi havde over først, blæste i stykker. Nu har vi bygget et skelet af træ og lagt trapezplader på. Alt sammen arbejde og udgifter, som kunne have været undgået, siger Kaj Rasmussen.

Arbejdet med at lave en ny lokalplan for byggeriet er med i den håndfuld af planforslag, der er har den højeste prioritet på kommunens liste over kommende lokalplaner.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce