Annonce
Lemvig

Bygger Vestjyllands største padel-center i Lemvig

Initiativtagerne til padel-center, der opføres i Lemvig: Fra venstre Michael Rosenberg Madsen, Torben Jensen, Rasmus Porup, Jan Mikkelsen og Torben Sørensen. Pressefoto
Fem initiativtagere til en ny aktivitet, der skal anlægges på Saturnvej i det sydlige Lemvig

Lemvig: Padel-tennis har taget Danmark med storm, og næste sommer vil også lemvigere og andre vestjyder kunne dyrke denne populære sportsgren.

Lokale kræfter er nemlig gået sammen om at opføre et lokalt padel-center, og det vil blive det største af sin slags her i Vestjylland med ikke færre end seks baner.

Det er en gruppe lokale initiativtagere, som har fået projektet stablet på benene. Gruppen består af Rasmus Porup, Torben Sørensen, Jan Mikkelsen, Michael Rosenberg Madsen, Torben Jensen samt Brian Slot.

Annonce

- Ideen om et padel-center i Lemvig kom for næsten et år siden. Jeg havde prøvet sporten et par gange i udlandet, og da jeg så, at den også begyndte at blive populær i Danmark, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle vi også have i Lemvig. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at samle så stærkt et hold, som skal være med til at gøre dette til en succes. siger Rasmus Porup

Vestjyllands største

Det helt nye padel-center, der opføres i Lemvig, kommer til at bestå af seks baner. Banerne er fordelt på fire doublebaner, som er det der anbefales for at kunne afholde større turneringer, og to singlebaner. De to singlebaner er de første af sin slags i Vestjylland.

Padel-tennis

Padel, tidligere kaldet padel tennis i Danmark, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80 procent tennis og 20 procent squash. Banen er 10 x 20 m og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.

Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs.

Padel spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.

Padel har  fordele, der gør spillet helt unikt:

Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport.

Det forbedrer din reaktionstid og reflekser.

Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere.

Padel er ikke så hårdt fysisk som f.eks. tennis, badminton, squash og fodbold, hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.

Det er en social sport.

Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid end mange andre ketchersportsgrene på grund af rebounds fra væggen og det faktum, at bolden stort set altid bliver på banen.

Det godt 1600 kvadratmeter store padel-center skal opføres i totalentreprise af de to lokale entreprenører i IBG Erhvervsbyg og Rosenberg Madsen A/S samt en række andre lokale aktører.

- Vi er i positiv dialog med kommunen, som bistår med hjælp til projektet, så vi hurtigst muligt kan komme i jorden og påbegynde byggeprocessen. Centret kommer til at ligge på Saturnvej, hvor også Jem & Fix ligger, siger Jan Mikkelsen.

Det nye padel-center forventes at stå klar til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce