Annonce
Holstebro

For borgere med og uden symptomer: Holstebro får nyt fast testcenter

Der er nye vintersikrede testcentre på vej til blandt andet Holstebro. Arkivfoto: Niels Husted
Holstebro får nu nyt fast testcenter for borgere både med og uden symptomer.
Annonce

Holstebro: Kampen mod coronavirus fortsætter. Og nu starter arbejdet på at få rejst et nyt testcenter på parkeringspladsen ved Idrætscenter Vest i Holstebro.

Indtil nu har man i flere byer overalt i regionen adskilt testene, så borgerne uden symptomer på Covid-19 testes et sted, mens borgere med symptomer testes et andet. Men nu sammenlægges testene til syv nye testcentre, som Holstebro får det ene af.

Sammenlægningen betyder blandet andet, at Holstebro sammen med Randers og Horsens nu får faste testcentre.

- De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Testcentret i Holstebro forventes åbnet i uge 45.

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.


De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand, Region Midtjylland


I indretningen af de nye testcentre bliver der taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det vi alle sammen kan hjælpe med er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce