Annonce
Erhverv

Byggemarkedskæde satser på udlejning af klimavenlige maskiner

Ud over at sælge byggematerialer og værktøj udlejer Stark også maskiner, mange af dem el-drevne eller drevet af miljøvenligt brændsel. Foto: Stark
Stark har sat turbo på udlejning af materiel til håndværkere med ekstra fokus på klimavenlige maskiner.
Annonce

DANMARK: Som håndværker må man aldrig gå ned på udstyr.

Stark har investeret i en opgradering af maskinparken og tilbyder nu udlejning af materiel til håndværkere, der kan leje alt fra stilladser og lifte til gravemaskiner og løfteredskaber.

- Vi har en klar ambition om at gøre vores kunders arbejdsdag så god og effektiv som muligt, og det tror vi på, at det her medvirker til. Nu behøver håndværkerne i byerne ikke at køre langt for at hente maskiner, og de kan gøre det, når de alligevel handler byggematerialer, siger Henrik Osbæck, udlejningschef i Stark

For tre år siden besluttede Stark at være på forkant med den bæredygtige udvikling. Et af de initiativer, der for alvor har fået vind i sejlene, er Starks udlejningsservice af klimavenlige maskiner, fortæller Head of Rental i Stark Danmark, Henrik Osbæck.

Annonce

90 procent mindre CO2

Siden sidste år er væksten af udlejede maskiner steget med 48-49 procent, oplyser han.

- Vores udlejningsmaskiner er enten batteridrevne og helt emissionsfrie eller kører på HVO-diesel, der reducerer CO2-udledningen med 90 procent. Dermed overgår vores udlejningsmaskiner faktisk allerede nu regeringens anbefalinger for 2030. Som Danmarks største leverandør til byggeriet er vi glade for at kunne hjælpe branchen til en mere klimavenlig fremtid, siger Henrik Osbæck.

24. marts afleverede regeringens klimapartnerskab for bygge- og anlægssektoren deres anbefalinger til, hvordan målet om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030 er realiserbart. Blandt anbefalingerne var et forslag om en total udfasning af fossile brændstoffer til maskiner, når der opføres og renoveres bygninger, veje og broer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce