Annonce
Holstebro

Byggelysten er stor: Kommunen måtte ansætte flere for at kunne følge med

Det er især byggeri af nye rækkehuse, kommunen ser meget af, når der skal udstedes byggetilladelser. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
En stigende byggelyst kombineret med udbetaling af ferie penge og mere tid i hjemmet har sat skub i byggeprojekterne.

Holstebro: Interessen for at bygge nyt, lave tilbygninger og andre byggeprojekter er i løbet af det seneste års tid blevet større og større. Det mærker især de af kommunens ansatte, der står for at godkende byggetilladelser.

Derfor var kommunen sidste år nødt til at ansætte to nye folk for at kunne følge med til det stigende antal byggesager.

- Det er godt for hele kommunen, at der bliver bygget nyt. Det giver flere indbyggere og mere arbejde til vores håndværkere. Derfor var vi også nødt til at reagere, så sagsbehandlingstiderne ikke ville blive for lange, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune.

Der blev i 2020 afgjort 18 procent flere byggesager, end der gjorde i året før. Det skyldes både de ekstra hænder, men også at der har været flere forespørgsler.

- Vi oplever generelt bare en stor byggelyst i kommunen, og når der så samtidig er blevet udbetalt feriepenge, og folk har gået hjemme på grund af corona og har haft tid til at kigge på tingene, er der sket noget med projekterne, siger Klaus Flæng.

Annonce

Kommer til at fortsætte

Takterne fra 2020 ser ud til at være fortsat ind i det nye år. Kommunen har modtaget flere forespørgsler på mulighederne for byggeprojekter end tidligere, og det er et tegn på, at der også fremtiden i kommer til at ligge mange byggesager på kommunens skrivebord.

- Vi har nogle attraktive grunde og udstykninger, så jeg tror helt sikkert ikke, at det her er en kortvarig tendens. Jeg forventer, at det kommer til at fortsætte sådan her, siger Klaus Flæng.

Byggetilladelserne gives til alt fra mindre tilbygninger til større byggeprojekter. Der er specielt en ting, der hitter, lyder det fra Torben Mølgaard, der er chef for teknik og miljø.

- Rækkehuse, der skal bygges fra bunden. Den slags projekter ser vi rigtigt mange af, og vi ved, at der er en del flere på vej ind, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce