Annonce
Lemvig

Frivillige gør byen pænere: - Vi skal jo helst ikke vælte i græstotter

Trillebøren blev fyldt, da Tinne Pedersen sammen med Mads Bertelsen (til venstre) og Jan Nielsen var i gang med at forskønne fortovene i Bækmarksbro. Foto: Jesper Lundsgaard
Frivillige fra Borgerforeningen i Bækmarksbro sørger for, at der ser pænt ud langs byens hovedgade

Bækmarksbro: Skovlen og kosten var med. Det var hakkejernet og trillebøren også, og så var det ellers i gang med at forskønne fortovene i Bækmarksbro.

- Vi skal jo helst ikke vælte i de græstotter, der stikker frem på fortovene, forklarer Bodil Roloff, der er formand for Bækmarksbro Borgerforening.

Men der var også en anden forklaring på, hvorfor borgerforeningen i de seneste fem-seks år har fået en halv snes frivillige til at finde arbejdsredskaberne frem og luge ud på fortovene.

Annonce

- Det er også for at sikre, at vores by ser pæn ud, når man kører gennem den, siger formanden.

Det er dog ikke kun de frivillige i borgerforeningen, der giver en hånd med ved forskønnelsen. Et par uger forinden er der blevet lagt en seddel i postkasserne ved husene langs Brogade, der er hovedgaden i byen. Her fortæller foreningen, at man vil forskønne fortovene, og det får mange grundejere til selv at finde hakkejernet frem på forhånd.

- Det gør det lettere for os at klare de sidste ting på fortovene, siger Bodil Roloff.

Delt i to hold

De omkring ti frivillige denne aften har delt sig i to hold. Det ene snupper den vestlige side af vejen. Her ser det ud til, at borgerne har været flittige med selv at luge på fortovet, for på få minutter er de nærmest ude af syne, efter at være nået et godt stykke ned ad vejen.

På den modsatte side af vejen er der til gengæld mere at lave. En ældre dame har indtil fornylig boet i et hus ud til vejen, men hun har til slut ikke haft kræfterne til at luge på fortovet.


Jeg har kørt hele landet rundt som chauffør i 30 år, og jeg kunne tydeligt se, i hvilke byer der så pænt ud

Mads Bertelsen


Græsset er vokset lidt ud fra græsplænen, og fortovet trænger til at blive fejet. Med sving med kosten, hakkejernet og skovlen går der kun få minutter til fortovet ud for huset igen ser pænt og indbydende ud.

- Jeg har kørt hele landet rundt som chauffør i 30 år, og jeg kunne tydeligt se, i hvilke byer der så pænt ud. Det synes jeg også, vi er nødt til at sørge for her, siger Mads Bertelsen, der er en af de frivillige.

Formanden for borgerforeningen i Bækmarksbro, Bodil Roloff (til venstre) har sammen med frivillige gennem de seneste fem-seks år sørget for en forskønnelse af fortovene langs Brogade. Foto: Jesper Lundsgaard

- For nogle år siden talte vi i borgerforeningens bestyrelse om, at det skulle se ordentligt ud, når folk kørte gennem byen. Det opfordrede vi folk til at være med til, og siden har vi hjulpet nogle steder med at få lavet det sidste. Vi skal jo heller ikke overtræde folks ejendomsret, og der er forskellige holdninger til, hvornår noget er pænt, tilføjer Tinne Pedersen, der også er ude med kost, hakkejern og skovl denne aften.

Annonce

Skal ikke have knæhøjt græs

Men hvorfor skal en borgerforening stå for den slags. Er det ikke kommunen, der burde sørge for vedligeholdelsen og forskønnelsen af blandt andet fortovene?

- Det er grundejeren, der skal stå for at vedligeholde fortove, og vi ved, at der kan være nogle ældre, der kan have svært ved det. Og samtidig kan vi heller ikke have, at græsset står knæhøjt nogle steder , forklarer Bodil Roloff.

Langs vejen er der også ros for de frivilliges indsats med at forskønne byen.

Jan Nielsen (til venstre) fejede langs fortovskanten, hvor kommunens fejemaskiner ellers ikke kan komme. Mads Bertelsen sørgede for, at fortovet også tog sig pænt ud. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det er en god ide, at der er nogle ildsjæle, som har overskuddet til at gøre det. Samtidig synes jeg, det er godt, at de kommer rundt med sedlerne, for det er en lille reminder til os om, at vi også skal holde fortovene, siger Jytte Pilgaard, der også når at få en sludder med de frivillige.

Efter omkring halvanden times arbejde har de to grupper bevæget sig gennem byen og sikret, at der ikke længere er græstotter og andet ukrudt, der stikker op mellem fortovsfliserne.

Det bliver belønnet med hjemmebagte boller, der bliver serveret i Anlægget i den sydlige del af byen.

- Det er også også med til at lokke mig med. Men det er allermest tilfredsstillelsen ved at se byen være pæn, der får mig til at være med, siger Mads Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce