x
Annonce
Erhverv

Butiksindehaver om nyt tiltag: Det er en kæmpe succes

Det er muligt at finde små lys i corona-mørket - også i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
- Vi er helt overrumplede, lyder det fra Mr Huset Arthur, som sammen med flere butikker har fundet ud af, hvordan man i disse tider får "kunder i butikken"

Struer: Under overskriften "Handl lokalt - støt lokalt" lancerer to lokale tøjbutikker og fem restauranter lige nu en løsning, som selv i coronatider kan få folk op af stolene.

Løsningen er helt konkret, at man for 995 kroner kan købe sig to takeaway-menuer til en samlet værdi af 200 kroner, en flaske vin til en værdi af 100 kroner og et gavekort på 1000 kroner til enten Mr Huset Arthur eller Emma.

Takeaway-menuerne kan bruges hos Den Glade Pingvin, Café KC, Restaurant Ved Fjorden, Café & Restaurant Værftet og Tambohus Kro & Badehotel, mens vinen er fra Vin & Kunst.

Er det ikke længere muligt at få takeaway hos de pågældende restauranter, kan de erhvervede menuer bruges som gavekort, når restauranterne igen får lov at holde åbent som normalt.

Annonce

Det vælter ind

Hos Mr Huset Arthur kan Per Hansen - en af to indehavere - fortælle, at salget af det nye tiltag mildt sagt går strygende.

- Vi har sat det her i gang for bare at gøre lidt og for også at bakke op om andre butikker, forklarer han og når lige at tilføje, at det er en kæmpe succes.

Per Hansen må afbryde telefonsamtalen, da der kommer en kunde ind i butikken, og minsandten om det ikke er for at investere i et eksemplar af det nye tiltag.

- Vi lagde ud i går (tirsdag, red.) og har nu solgt langt over 100. Det er væltet ind med bestillinger i dag, fortæller Per Hansen, da han er tilbage i telefonen.

- Vi er helt overrumplede og var også først færdige sent i går aftes med at bringe ud. Det gør vi også til dem, der ikke lige kommer ned i byen.

Tiltaget kører indtil fredag klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce