Annonce
Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

- Købet af de tre butikker er en del af vores konsolideringsstrategi i de større jyske og sjællandske handelsbyer. I bund og grund handler det om at sikre, at der også fremover er en fysisk babyudstyrsbutik i Holstebro, siger administrerende direktør Kenneth Willenbrack Nørgaard. Arkivfoto
ØnskeBørn er blevet opkøbt af konkurrenten. Der er ikke plads til to butikker i Holstebro.

Holstebro: ØnskeBørn, der har solgt babytøj og udstyr i Holstebro i otte år, først fra Bastrupgårdvej og siden fra Hjermvej, lukker.

Butikken er en del af en frivillig kæde, men privatejet - og ejeren Sten Degn har solgt såvel butikken i Holstebro som sine øvrige to ØnskeBørn-butikker i henholdsvis Viborg og Hobro.

Det har ikke været muligt at træffe indehaveren, men butikschefen i Holstebro, Angelina Hounisen, siger:

- Det er ikke fordi, vi er gået fallit, men der er ikke længere plads til to babyudstyrs-butikker i en by af Holstebros størrelse.

Annonce

Nødvendig konsolidering

Køberen er den konkurrende detailkæde, BabySam, der også tidligere har købt ØnskeBørn Herning, og lagt de to butikker sammen.

BabySam er ejet af to kapitalfonde og har de seneste fem år øget markedsandelen - og omsætningen fra 366 til 500 millioner kroner.

- Købet af de tre butikker er en del af vores konsolideringsstrategi i de større jyske og sjællandske handelsbyer. Børne- og babyudstyrsmarkedet er et hårdt marked, og derfor er det en nødvendig udvikling at forsøge at samle en større omsætning i én butik, siger BabySams administrende direktør Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Han peger på, at den traditionelle detailhandelsbutik er udfordret af de store online aktører, og der er et massivt prispres i markedet fra især udenlandske og mindre danske online aktører. Alene i postnummer 7500 er der de sidste 12 måneder handlet for mere end end 600.000 kroner, fordelt på godt 1100 pakker på BabySam.dk, hvilket er en fordobling på bare to år.

- Denne udvikling vil fortsætte fremover. Derfor er det også vores klare overbevisning, at der skal konsolideres i de forskellige handelsbyer for at sikre, at der også fremover er et stærkt udbud af butikker - også inden for børne og babyudstyr, siger Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for handlen, men siger:

- Vi er tilfredse med prisen på handlen, og det er sælger også.

Med opkøbet er BabySam gået i gang med at lede den rigtige placering til en ny og større butik i Holstebro.

- Størrelsesmæssigt er vores nuværende lokaler på Gartnerivej lige i underkanten, og vi er i dialog med flere, siger Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Ophørsudsalg mandag

ØnskeBørn Holstebro starter ophørsudsalg på mandag.

- Vi lukker senest 1. oktober, hvor lejemålet ophører. Men vi forventer at lukke inden, siger butikschefen i Holstebro, Angelina Hounisen.

Hun er ligesom de øvrige to ansatte i Holstebro blevet opsagt, men er blevet tilbudt en anden stilling i kæden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce