Annonce
Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

- Købet af de tre butikker er en del af vores konsolideringsstrategi i de større jyske og sjællandske handelsbyer. I bund og grund handler det om at sikre, at der også fremover er en fysisk babyudstyrsbutik i Holstebro, siger administrerende direktør Kenneth Willenbrack Nørgaard. Arkivfoto
ØnskeBørn er blevet opkøbt af konkurrenten. Der er ikke plads til to butikker i Holstebro.
Annonce

Holstebro: ØnskeBørn, der har solgt babytøj og udstyr i Holstebro i otte år, først fra Bastrupgårdvej og siden fra Hjermvej, lukker.

Butikken er en del af en frivillig kæde, men privatejet - og ejeren Sten Degn har solgt såvel butikken i Holstebro som sine øvrige to ØnskeBørn-butikker i henholdsvis Viborg og Hobro.

Det har ikke været muligt at træffe indehaveren, men butikschefen i Holstebro, Angelina Hounisen, siger:

- Det er ikke fordi, vi er gået fallit, men der er ikke længere plads til to babyudstyrs-butikker i en by af Holstebros størrelse.

Annonce

Nødvendig konsolidering

Køberen er den konkurrende detailkæde, BabySam, der også tidligere har købt ØnskeBørn Herning, og lagt de to butikker sammen.

BabySam er ejet af to kapitalfonde og har de seneste fem år øget markedsandelen - og omsætningen fra 366 til 500 millioner kroner.

- Købet af de tre butikker er en del af vores konsolideringsstrategi i de større jyske og sjællandske handelsbyer. Børne- og babyudstyrsmarkedet er et hårdt marked, og derfor er det en nødvendig udvikling at forsøge at samle en større omsætning i én butik, siger BabySams administrende direktør Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Han peger på, at den traditionelle detailhandelsbutik er udfordret af de store online aktører, og der er et massivt prispres i markedet fra især udenlandske og mindre danske online aktører. Alene i postnummer 7500 er der de sidste 12 måneder handlet for mere end end 600.000 kroner, fordelt på godt 1100 pakker på BabySam.dk, hvilket er en fordobling på bare to år.

- Denne udvikling vil fortsætte fremover. Derfor er det også vores klare overbevisning, at der skal konsolideres i de forskellige handelsbyer for at sikre, at der også fremover er et stærkt udbud af butikker - også inden for børne og babyudstyr, siger Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for handlen, men siger:

- Vi er tilfredse med prisen på handlen, og det er sælger også.

Med opkøbet er BabySam gået i gang med at lede den rigtige placering til en ny og større butik i Holstebro.

- Størrelsesmæssigt er vores nuværende lokaler på Gartnerivej lige i underkanten, og vi er i dialog med flere, siger Kenneth Willenbrack Nørgaard.

Annonce

Ophørsudsalg mandag

ØnskeBørn Holstebro starter ophørsudsalg på mandag.

- Vi lukker senest 1. oktober, hvor lejemålet ophører. Men vi forventer at lukke inden, siger butikschefen i Holstebro, Angelina Hounisen.

Hun er ligesom de øvrige to ansatte i Holstebro blevet opsagt, men er blevet tilbudt en anden stilling i kæden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce