Annonce
Holstebro

Busbilletter stiger op til ti procent

Enkeltbillet til bussen stiger ti procent på korte ture. Til gengæld forbliver prisen uændret på titurskort og på Rejsekort. Arkivfoto

Fra 20. januar koster det 22 kroner at købe en enkeltbil til busser og bybusser - en stigning på ti procent. Pendlerkort stiger op til tre procent, mens priser på klippekort og rejsekort ikke ændres.

HOLSTEBRO: Det er især købere af enkeltbilletter, som bliver ramt, når Midttrafik fra 20. januar hæver priserne på billetter med to procent i gennemsnit.

Den største procentstigning er på 2-zoners enkeltbillet til voksne, der stiger med ti procent - nemlig fra 20 til 22 kroner. Det rammer også borgere, som køber enkeltbilletter til bybyssen i Holstebro.

Prisen for enkeltbilletter har været uændret siden 2011. Alle enkeltbillet stiger to kroner - så stigningen i procent er mindre ved længere ture.

Til gengæld kan kunder, der rejser på enkeltbillet i dag, overveje at skifte til enten rejsekort eller et titurs klippekort i Midttrafiks app. Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Her er priserne nemlig uændret og højst 17 kroner for en 2-zoners billet. Og på rejsekort er der rabat, hvis man kører mere end fire ture på en måned - og rabat uden for myldretiden.

Priserne på pendlerkort - det svarer til månedskort - stiger med op til 3,3 procent.

Det er forskelligt efter antallet af zoner, hvor meget pendlerkort stiger. Den største stigning er ved 12 zoner, nemlig 3,3 procent og 2,8 procent ved fem zoner. Til gengæld stiger 2 zoner kun med 1,3 procent til 380 kroner, og på de længste ture er priserne uændrede.

Prisen for pendlerkort er aftalt med togselskaberne DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der både gælder til busser, tog og letbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce