Annonce
Holstebro

Bunker af fejl i sager om anbragte børn

Revisorer har fundet fejl i alle 15 sager, som de har tjekket i kommunens Familiesektion, som blandt andet har sager om anbragte børn. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix 2017

Revisorer fandt fejl i alle 15 sager, som blev gennemgået på området med anbringelser og forebyggende foranstaltninger for børn, som har behov for særlig støtte.

HOLSTEBRO: Der er mange fejl i sagsbehandlingen i familieafdelingen i Holstebro Kommune, som har med de børn at gøre, der på grund af forskellige forhold har behov for støtte, og hvor kommunen skal beslutte, hvad der skal gives af hjælp.

Det er altså de ofte alvorlige sager, som drejer sig om børn med et særligt behov, og hvor målet med støtten er at give disse børn og unge den samme mulighed for personlig udvikling som deres jævnaldrende.

I sagerne bliver der typisk udarbejdet en børnefaglig undersøgelse for at afdække, hvilke hehov et barn har for særlig støtte, og her undersøges både barnets udvikling, familieforhold, skoleforhold, fritid og venskaber og andre relevante emner.

Revisorerne har undersøgt 15 sådanne sager om forebygglse og anbringelse, og her har revisorerne fundet fejl eller mangler i alle de 15 undersøgte sager.

- Det er selvfølgelig ikke i orden med de mange fejl, og det er noget, som vi tager alvorligt, siger Dagny Kloster, der er rådgivningschef i Holstebro Kommune.

- Når revisorerne kommer her, så er vi i en dialog med dem, og vi bruger de fejl, de finder, konstruktivt, tilføjer hun.

Fejlene har givet anledning til, at der er udarbejdet nye arbejdsgange i forhold til underretninger og nye tidsfrister for foreløbige vurderinger i de børnefaglige undersøgelser.

- Vi har både haft undervisning af de ansatte og strammet op på ledelsestilsynet, siger Dagny Kloster.

Revisorerne mener, det giver et godt grundlag for, at der fremover vil blive administreret efter Serviceloven, som er den lov, der regulerer området.

- Det er selvfølgelig ikke i orden med de mange fejl, og det er noget, som vi tager alvorligt

Dagny Kloster, rådgivningschef i Holstebro Kommune

Kan være alvorligt

Revisorerne har også fundet fejl i alle de fire sager, som er undersøgt omkring servicelovnens paragraf 52, som blandt andet omfatter ydelser ved døgnanbringelse af børn.

I to af sagerne er der ikke givet det tilbud om en støtteperson, som skal gives i sådanne sager. I en tredje sag er det mere "papirfejl", hvor sager ikke er ajourført, mens der i en fjerde sag ikke er taget stilling til forældrebetaling ved en anbringelse.

Det lyder som en væsentlig ting, at et anbragt barn får tilbudt en støtteperson?

- Man skal ind og se på den enkelte sag for at vurdere, hvor alvorligt det er. Men vi tager det alvorligt, siger Dagny Koster.

Her konstater revisorerne, at der blev konstateret de samme fejl i 2015 somi 2016, og revisorerne anbefaler derfor igen kommunen styrker det interne ledelsestilsyn for at få antallet af fejl nedbragt.

- Men vi lærer af fejlene, og vi har strammet op og fået konsulenter, som står for kvalitetssikring, siger Dagny Kloster.

Revisorerne gør flere steder i rapporten opmærksom på, at det vil følge op på fejlene ved næste revision, som vil være for 2017.

Bortset fra det høje fejlniveau på bestemte områder, så vurderer reivsoerne, at den daglige administration og sagsbehandlingen genrel er hensigtsmæssigt på det område, som er varetaget af kommunens familiesektion.

Annonce
Holstebro

Hvis det er rigtigt, er det vildt, erkender politiet: Men her er hvad lokoføreren har forklaret, efter 30-årig blev ramt af toget og forsvandt

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Struer

Bendy er sikker på, at Thyholm er i spil som atomlager: Regeringen leder efter en kommune, der vil have radioaktivt affald i undergrunden

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Debat

Stilfærdig retræte

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Annonce