Annonce
Holstebro

Bunker af fejl i sager om anbragte børn

Revisorer har fundet fejl i alle 15 sager, som de har tjekket i kommunens Familiesektion, som blandt andet har sager om anbragte børn. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix 2017

Revisorer fandt fejl i alle 15 sager, som blev gennemgået på området med anbringelser og forebyggende foranstaltninger for børn, som har behov for særlig støtte.

HOLSTEBRO: Der er mange fejl i sagsbehandlingen i familieafdelingen i Holstebro Kommune, som har med de børn at gøre, der på grund af forskellige forhold har behov for støtte, og hvor kommunen skal beslutte, hvad der skal gives af hjælp.

Det er altså de ofte alvorlige sager, som drejer sig om børn med et særligt behov, og hvor målet med støtten er at give disse børn og unge den samme mulighed for personlig udvikling som deres jævnaldrende.

I sagerne bliver der typisk udarbejdet en børnefaglig undersøgelse for at afdække, hvilke hehov et barn har for særlig støtte, og her undersøges både barnets udvikling, familieforhold, skoleforhold, fritid og venskaber og andre relevante emner.

Revisorerne har undersøgt 15 sådanne sager om forebygglse og anbringelse, og her har revisorerne fundet fejl eller mangler i alle de 15 undersøgte sager.

- Det er selvfølgelig ikke i orden med de mange fejl, og det er noget, som vi tager alvorligt, siger Dagny Kloster, der er rådgivningschef i Holstebro Kommune.

- Når revisorerne kommer her, så er vi i en dialog med dem, og vi bruger de fejl, de finder, konstruktivt, tilføjer hun.

Fejlene har givet anledning til, at der er udarbejdet nye arbejdsgange i forhold til underretninger og nye tidsfrister for foreløbige vurderinger i de børnefaglige undersøgelser.

- Vi har både haft undervisning af de ansatte og strammet op på ledelsestilsynet, siger Dagny Kloster.

Revisorerne mener, det giver et godt grundlag for, at der fremover vil blive administreret efter Serviceloven, som er den lov, der regulerer området.

- Det er selvfølgelig ikke i orden med de mange fejl, og det er noget, som vi tager alvorligt

Dagny Kloster, rådgivningschef i Holstebro Kommune

Kan være alvorligt

Revisorerne har også fundet fejl i alle de fire sager, som er undersøgt omkring servicelovnens paragraf 52, som blandt andet omfatter ydelser ved døgnanbringelse af børn.

I to af sagerne er der ikke givet det tilbud om en støtteperson, som skal gives i sådanne sager. I en tredje sag er det mere "papirfejl", hvor sager ikke er ajourført, mens der i en fjerde sag ikke er taget stilling til forældrebetaling ved en anbringelse.

Det lyder som en væsentlig ting, at et anbragt barn får tilbudt en støtteperson?

- Man skal ind og se på den enkelte sag for at vurdere, hvor alvorligt det er. Men vi tager det alvorligt, siger Dagny Koster.

Her konstater revisorerne, at der blev konstateret de samme fejl i 2015 somi 2016, og revisorerne anbefaler derfor igen kommunen styrker det interne ledelsestilsyn for at få antallet af fejl nedbragt.

- Men vi lærer af fejlene, og vi har strammet op og fået konsulenter, som står for kvalitetssikring, siger Dagny Kloster.

Revisorerne gør flere steder i rapporten opmærksom på, at det vil følge op på fejlene ved næste revision, som vil være for 2017.

Bortset fra det høje fejlniveau på bestemte områder, så vurderer reivsoerne, at den daglige administration og sagsbehandlingen genrel er hensigtsmæssigt på det område, som er varetaget af kommunens familiesektion.

Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Erhverv

Charlotte er studerende og medejer af et værtshus: - Det har været travlt, men fedt

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce