Annonce
Sport

Bundesligaekspert: Robert Skov passer godt ind i Hoffenheim

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Poul Hansen spår Robert Skov succes i tysk fodbold. Fysikken kan blive Skovs største udfordring.

Robert Skov var den store åbenbaring i Superligaen i sidste sæson, og det banede vej for et skifte til Hoffenheim i Bundesligaen. Her skal den hårdtskydende kantspiller nok blive en succes.

Det forventer den tidligere superligatræner Poul Hansen, der er bundesligaekspert for TV3 Sport, forud for Hoffenheims ligapremiere søndag mod Frankfurt.

- Jeg tror skiftet er helt rigtigt. Han kommer til at spille, for han er en betydelig investering for Hoffenheim. Han ville ikke kun blive bedømt på sine fejl, for folk vil se ham som en mulighed for at vinde point i alle kampene.

- Træneren og klubben er nødt til at sige, at han skal spille, selv om han skal bruge ti kampe på tilvænning, eller han kun er god hver anden gang. Han skal spille sig til en større værdi, han skal ikke træne sig til det, siger Poul Hansen.

Han mener også, at det er en fordel for Skov at komme ind i et hold, der er i en genopbygningsfase.

I løbet af sommeren er cheftræner Julian Nagelsmann skiftet til RB Leipzig, og Alfred Schreuder har overtaget trænergerningen i Hoffenheim. Samtidig er profilerne Joelinton, Kerem Demirbay, Nico Schulz og Nadiem Amiri sendt videre til større klubber.

På rygteplan var Skov sat i forbindelse med klubber i flere lande, men Bundesligaen er ud fra Skovs kompetencer det mest oplagte ligavalg, mener Poul Hansen.

- Han passer rigtig godt ind i Bundesligaen, fordi der er så meget power og fart i tysk fodbold, at man ikke kan holde sin organisation hele tiden, og det gør, at der bliver plads.

- Det kan blive omstilling på omstilling. Der er kaos på alle hold, hvor bolden bliver vundet, mistet, vundet, mistet. Det giver plads, og det gør Robert Skov god. Og så har han en unik sparketeknik, og langskud er meget værdsat i Tyskland, siger Poul Hansen.

Han matcher dog næppe sidste sæsons total på 29 ligascoringer.

- Hvis han kan lave cirka ti mål, så er det stadigvæk super godt, siger Poul Hansen

Det største spørgsmål for Poul Hansen er, om Robert Skov fysisk kan være med.

- Hvis der er noget sted i verden, hvor power er så udfordret uden for Premier League, så er det i Bundesligaen. Der er mange lange, hårde løb. Han skal virkelig æde sig selv og have power i 90 minutter, og det skal han først lære.

- Fysisk er der store krav i Tyskland, fordi spillerne er så meget undervejs hele tiden, og der er ikke plads til at hvile, siger Poul Hansen.

Opgøret mellem Eintracht Frankfurt og Hoffenheim begynder klokken 15.30.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce