Annonce
Lemvig

Budgetforhandlinger udskudt

Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu på grund af valget, så derfor udskyder Lemvig Byråd sit budgetseminar med en måned

Lemvig: Meget usædvanligt skal Lemvig Byråd i år først på budgetseminar sidst i september.

Normalt er det sidst i august, byrådsmedlemmerne sammen med de øverste embedsfolk tager to dage af sted for at gennemgå økonomien og tage de første, men afgørende drøftelser af, hvordan budgettet for det kommende år skal se ud. I de senere år har man så allerede inden byrådsmødet i september haft et budgetforlig på banen, så det kunne indgå som første behandling af budgettet inden den endelige vedtagelse af budgettet på byrådsmøde til starten af oktober.

Men det når man ikke i år. Folketingsvalg og den langvarige regeringsdannelse har betydet, at kommunerne ikke har fået de nødvendige oplysninger fra ministerierne, så man i år ikke har et grundlag for at indlede budget-drøftelserne på den normale tid i august. Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu, og den forventes først til september.

I stedet bliver det først torsdag-fredag den 26. og 27. september, man tager af sted. Det betyder, man ikke kan følge den sædvanlige tidsplan for budgetvedtagelsen, hvor man har 1. behandling på mødet i september og endelig vedtagelse før 15. oktober. Nu kan man tidligst nå de to behandlinger af budgettet i oktober - måske det sidste i starten af november. Det vil man ikke kunne klare med de ordinære planlagte byrådsmøder, så der skal mindst ét ekstraordinært til, for at man kan få budgettet vedtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce