Lemvig

Budgetforhandlinger udskudt

Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu på grund af valget, så derfor udskyder Lemvig Byråd sit budgetseminar med en måned

Lemvig: Meget usædvanligt skal Lemvig Byråd i år først på budgetseminar sidst i september.

Normalt er det sidst i august, byrådsmedlemmerne sammen med de øverste embedsfolk tager to dage af sted for at gennemgå økonomien og tage de første, men afgørende drøftelser af, hvordan budgettet for det kommende år skal se ud. I de senere år har man så allerede inden byrådsmødet i september haft et budgetforlig på banen, så det kunne indgå som første behandling af budgettet inden den endelige vedtagelse af budgettet på byrådsmøde til starten af oktober.

Men det når man ikke i år. Folketingsvalg og den langvarige regeringsdannelse har betydet, at kommunerne ikke har fået de nødvendige oplysninger fra ministerierne, så man i år ikke har et grundlag for at indlede budget-drøftelserne på den normale tid i august. Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu, og den forventes først til september.

I stedet bliver det først torsdag-fredag den 26. og 27. september, man tager af sted. Det betyder, man ikke kan følge den sædvanlige tidsplan for budgetvedtagelsen, hvor man har 1. behandling på mødet i september og endelig vedtagelse før 15. oktober. Nu kan man tidligst nå de to behandlinger af budgettet i oktober - måske det sidste i starten af november. Det vil man ikke kunne klare med de ordinære planlagte byrådsmøder, så der skal mindst ét ekstraordinært til, for at man kan få budgettet vedtaget.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Kultur For abonnenter

Løbere tog godt imod nyt Storåløb

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Annonce