Annonce
Struer

Buddy Holly meldt til politiet: Målrettede alkoholreklamer mod unge under 18 år

Buddy Holly i Struer er blevet anmeldt til politiet af Forbrugerombudsmanden. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)
Forbrugerombudsmanden har anmeldt Buddy Holly i Struer for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod, at reklamer med alkohol rettes mod unge.

Struer: Det bliver nu op til politiet at afgøre, hvad der skal ske i en sag om eventuel ulovlig markedsføring af alkoholreklamer mod unge.

Forbrugerombudsmanden har meldt blandt andet Buddy Holly i Struer til politiet, oplyser forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det er blandet andet følgende Facebook-opslag, der er faldet forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen for brystet.

Annonce

"Årets Første PNYX // Afterparty // 20.09.19” og ”På fredag bliver der afholdt årets første PNYX Gymnasiefest oppe på SSG, nemlig årgangs festen og vi er selvfølgelig mega klar til at holde det vildeste afterparty! Husk at tage dit armbånd med ned til os i baren, for den kan nemlig byttes til 2 af den nye små ugle shot! Den farve der kommer flest af fra de forskellige årgange: 1.års – Grøn 2.års – Gul 3.års – Rød […]”.

Her vurderer Forbrugerombudsmanden, at opslaget henvender sig til unge under 18 år, da gymnasieelever som regel er omkring 16 år, når de begynder i 1. g.

Ifølge markedsføringsloven er enhver form for omtale af alkohol forbudt i en reklame, hvis den retter sig mod unge under 18 år.

I Varde betaler de

Det er ikke kun Buddy Holly i Struer, der har fået Forbrugerombudsmanden på nakken.

Natklubben Havana Varde betaler en bøde på 60.000 kroner for at have reklameret for arrangementer med tilbud på alkohol rettet mod unge i opslag på Facebook.

Mens også Crazy Daisy i Svendborg har fået en politianmeldelse for et opslag, der minder meget om det fra Struer.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, siger i pressemeddelelsen:

- Det er ulovligt at målrette reklamer med tilbud på alkohol mod unge under 18 år. Efter at have politianmeldt natklubber og diskoteker rundt om i landet kan vi desværre fortsat konstatere overtrædelser af forbuddet.

Forbuddet gælder både, hvis hensigten er at markedsføre alkoholholdige produkter, og hvis alkohol bliver brugt som virkemiddel til at sælge andre produkter.

Selv om diskotekerne ikke udskænker alkohol til mindreårige, overtræder diskotekerne derfor markedsføringsloven, når de markedsfører sig med alkohol i reklamer, som også er målrettet unge under 18 år.

Annonce

Det undrer mig

Jan Nonboe, der ejer Buddy Holly i Struer, erkender, at der burde have stået, at der ikke lukkes personer ind under 18 år - eller servereces alkohol til personer under 18 år:

- Men ærlig talt, så undrer det mig, at nogen sidder og kigger vores gamle Facebook-opslag igennem. Det er lavet af en tidligere bestyrer, der ikke har været opmærksom. Fred være med det. Jeg synes hellere, man skulle se på, om politiet synes, der er problemer med os. Om de har taget folk under 18 år på diskoteket, siger Jan Nonboe.

Han forventer, at han på et tidspunkt modtager en bøde, som han kommer til at betale:

- Sådan må det så være. Vi har dog aldrig haft intentioner om at sælge alkohol til unge under 18 år. Vi tager faktisk så godt hånd under de unge mennesker som muligt, siger Nonboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce