Annonce
Sport

Bruun efter vanvidskamp: - Jeg kunne godt mærke, at jeg var drænet

Michael Bruun (til venstre i klyngen) viste en fin springstyrke, da der blev jublet løs efter onsdagens kvartfinalesejr. Foto: Mohamed Abd El Ghany/POOL/Ritzau Scanpix
Michael Bruun havde en god fornemmelse inden straffekastkonkurrencen i onsdagens vanvittige VM-kvartfinale. - Jeg har aldrig prøvet noget lignende, siger landsholdets målmandstræner om kampens forløb.
Annonce

Kairo: Der var nærmest ingen grænser for hvad spillere, stab og ikke mindst tilskuere hjemme foran skærmen skulle gennemleve i onsdagens VM-kvartfinale mod værterne fra Egypten.

Dobbelt overtid, straffekastkonkurrence og milimeterkendelser i slutfasen, blev ingredienserne, da Danmark spillede sig videre til fredagens semifinale mod Spanien.

Med i løjerne bag den danske bænk var Michael Bruun, som er målmandstræner for landsholdene og TTH Holstebro. Han lægger ikke skjul på, at den her kamp var en unik en af slagsen i en efterhånden lang samling.

- Jeg har ikke prøvet noget lignende. Jeg synes faktisk sagtens, at jeg kunne holde fokus på min opgave med målmændene, men jeg var drænet bagefter. Det er jo en eufori, som er svær at beskrive, når man ender med at vinde sådan en kamp, siger Michael Bruun, som selvfølgelig løb med ind i klyngen af jublende spillere, da det hele var overstået.

Man siger, at "det ikke er ovre, før den fede dame har sunget". I onsdagens kamp var netop den dame på nippet til at starte sin sang til fordel for begge mandskaber flere gange, men afgørelsen trak ud, til den ikke kunne trækkes længere.

- Jeg troede, at vi havde vundet 8-9 gange, og jeg troede også at vi havde tabt 8-9 gange. Jeg vil sige, at jeg havde en rigtig god fornemmelse inden straffekastkonkurrencen, for vi har bedre målmænd end Egypten, siger Michael Bruun.

Annonce

Verdens bedste

Niklas Landin blev endnu engang afgørende for Danmark med store redninger i den forlængede spilletid og en særdeles vigtig en af slagsen i straffekastkonkurrencen.

Når Michael Bruun skal beskrive Landin. så tøver han bestemt ikke med at putte ham i én bestemt kategori.

- Han er verdens bedste, og længere er den sådan set ikke, siger han.

Bruun fyldte ikke meget lige i optakten til straffekastkonkurrencen, hvor det ifølge målmandstræneren er vigtigt at lade målmændene selv få fornemmelserne og gå med deres intuition. Der blev blot snakket om, hvem danskerne troede ville skyde.

Michael Bruun, her fotograferet i forbindelse med sin 50-års fødselsdag i efteråret sidste år, er fast målmandstræner for både TTH Holstebro og de danske landshold. Foto: Johan Gadegaard

Det havde heller ikke været det nemmeste at forberede sig på straffekastene, for Egypten havde blot haft to faste straffekastskytter i turneringen, så de tre andre skytter kendte man ikke mønstrene på.

Annonce

PCR-test og forberedelse

Målmandstræneren fortæller, at der var en "dejlig stemning" på hotellet efter opgøret, men der var også lige en coronatest som skulle overståes.

- Det kan jo lægge en dæmper på det meste, lyder det med et smil i stemmen fra Michael Bruun, som understregede, at det dog blot var en parentes på en mindeværdig onsdag.

Skulle man finde en anden dæmper, så var det, at der ikke var 17.000 tilskuere til kampen, men i samme ombæring nævner Michael Bruun, at det jo "er sådan det skal være og det eneste rigtige at gøre", selvom det ikke er det samme uden folk på lægterne.

Resten af onsdagen blev brugt på hotellet, hvor Norge-Spanien blev overværet, og hvor det blev fastslået, at det er Spanien, som er sidste stop inden en eventuel VM-finale søndag.

- De har været gode, men det har vi også. Jeg tænker, at det bliver et meget lige opgør, lød den umiddelbare analyse fra Michael Bruun torsdag, inden han skulle til at i gang med forberedelsen til netop den kamp.


De har været gode, men det har vi også. Jeg tænker, at det bliver et meget lige opgør.

Michael Bruun om fredagens semifinale mod Spanien.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce