Annonce
Sport

Bruun advarer mod norsk stjerne: Hun er verdens bedste

Sebastien Bozon/Ritzau Scanpix
Danskerne har stor respekt for Norges playmaker Stine Oftedal før søndagens nordiske VM-brag.

Det er et norsk mandskab svækket af adskillige prominente afbud, som det danske kvindelandshold står overfor i søndagens mellemrundekamp ved VM.

Men holdets måske stærkeste kort, Stine Oftedal, er med i Japan og i topform. Det er først og fremmest hende, danskerne skal have styr på, hvis håbet om en sejr skal være realistisk.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kalder Györ-spilleren for verdens bedste håndboldspiller lige nu.

- Det synes jeg, at hun er. Hun ligger også og styrer verdens bedste klubhold med hård hånd. Det er et klubhold, der har mange store stjerner.

- Hun er en autoritet, både i sin måde at lede på og i sin måde at spille på. Hun er god til at sætte de andre og sig selv i scene, og det er bare farligt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den 28-årige playmaker er 168 centimeter høj og altså ikke noget fyrtårn i bagkæden.

Til gengæld er hendes evne til at sætte angreb op og gøre sine medspillere gode ubestridelig.

En af dem, der nyder godt af det til daglig, er danske Anne Mette Hansen, der er klubkammerat med Oftedal i Györ.

- Hun er en sindssygt dygtig håndboldspiller og en af de bedste i verden til at føre bolden op ad banen.

- Hun har speed og en fantastisk evne til at dirigere kontraspillet. Hun er virkelig god til vurdere, hvornår hun skal skyde selv eller aflevere til backerne. Det handler om at få hende bremset, siger Anne Mette Hansen.

Og hvordan bremser man så en spiller, der blev kåret til bedste playmaker ved EM sidste år og bedste spiller ved VM i 2017?

- Det kan man jo ikke, men man skal være bevidst om, at hun kommer til at være afgørende i mange af spillets faser, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Hun kommer til at lave pres til de andre og har næstsidste hånd på det meste. Hun er bare en vigtig figur for dem, og derudover er hun godt skydende.

- Især hendes stående skud er utrolig giftige, lyder det fra den danske landstræner.

Kampen mellem Danmark og Norge begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce