Annonce
Lemvig

Brunch og krimi blev stor succes

Kunstformidler Peter Haarby og museumsinspektør Ann Bodilsen flankerer forfatter Lone Theils. Fotos: Tabita Henriksen, Holstebro Museum

På grund af stor interesse har Holstebro Museum inviteret Lone Theils til et nyt arrangement efter totalt udsolgt søndagsbrunch.

Holstebro: - Det var helt fantastisk. Det blev en mega-succes. Vi kunne have solgt dobbelt så mange billetter.

Fortæller museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum, om søndagens museumsbrunch i Museumscaféen, hvor forfatteren Lone Theils var inviteret til at fortælle om sig selv og sin krimi 'Hjemvendt', der foregår i og omkring Holstebro, hvor hun er vokset op.

Museet fandt plads til 112 gæster, havde på forhånd sagt nej til 80 ekstra og måtte yderligere skuffe de omkring tyve, der optimistisk dukkede op på dagen i håb om at sikre sig adgang.

- Gæsterne satte stor pris på kombinationen med den gode brunch, og den spændende fortælling om Lone Theils' research til bogen, siger Ann Bodilsen.

Handlingen tager udgangspunkt i, at 10-årige Mille Lindberg forsvinder under julelevendegørelsen på Hjerl Hede. Fra Hjerl Hede følges politibetjenten Signe Brask og hendes kolleger fra Midt- og Vestjyllands Politi i opklaringen af Milles forsvinden. Læserne tages med på den nye politigård, rundt i Holstebro, til Hjerm og Ryde.

- Netop det lokale udgangspunkt gør jo, at man som lokal beboer let kan danne sig billeder i hovedet, for eksempel når politigården eller Ringvejen omtales, siger Ann Bodilsen.

På grund af den store interesse inviterede museumsinspektøren Lone Theils på besøg igen i efteråret.

- Det bliver i givet fald et arrangement med eftermiddagskaffe og kage, hvor vi kan invitere 150 personer med, oplyser Ann Bodilsen.

Annonce
Alle stolene var besat i museumscaféen og mange måtte afvises på grund af den store interesse.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce