Annonce
Holstebro

Brugte fastelavnstønder får en chance mere: Bødkeriet kommer til at lave 300 genbrugstønder

Intakte stave fra dette års fastelavn ryger tilbage i produktionen, så de kan komme til at gemme på slikposer igen til næste år. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Bødkeriet har modtaget stave fra brugte fastelavnstønder fra hele landet. Nu skal de samles, så de igen kan blive slået fra hinanden til næste års fastelavn.

Holstebro: Når katten skal slås af tønden til næste år, kan børn i Holstebro ende med at prøve kræfter med rester fra de tønder, som børnene på Sjælland lykkedes med at få hul på til dette års fastelavn.

For når Bødkeriet sender fastelavnstønder ud i hele landet næste gang, vil cirka 300 af dem bestå af stumperne fra tønder, der allerede én gang har måttet give affald på slikposer og andet godt.

Holstebro-virksomheden havde til dette års fastelavn søsat et nyt og bæredygtigt initiativ, hvor de ville indsamle stavene fra de brugte tønder, som så skal bruges til produktionen af næste års tønder.

Bødkeriet laver cirka 35.000 fastelavnstønder om året, så det bliver kun en lille procentdel af næste års produktion, der kommer til at bestå af genbrug. Men Martin Nissen, der er en af firmaets ejere, er godt tilfreds med opbakningen til det nye tiltag.

- Vi har ikke gjort det før, så vi har jo ikke rigtig noget at holde det op i mod. Men jeg synes, at det er ganske fint, så vi kommer helt sikkert til at fortsætte med det, siger han.

Det er ikke nogen økonomisk guldgruppe for Bødkeriet at lave genbrugstønder, men det er heller ikke det vigtigste ifølge Martin Nissen.

- Det skal selvfølgelig gerne give lidt brandværdi, men vigtigst af alt så er det godt for miljøet. Og så er det da lidt sjovt med nogle anderledes tønder, hvor stavene er malede helt forskelligt, siger han.

Annonce

Slap for corona

Da der skulle krones kattekonger og -dronninger i februar i år, var det nok de færreste, der havde spået, at Danmark ville stå i den situation, landet står i nu. Martin Nissen er derfor lettet over, at coronavirussen ikke ramte tidligere.

- Det er jo til fastelavn, at vores forretning peaker, så det havde da været en katastrofe. Lige nu kan vi gå og passe os selv, så på tøndedelen af vores forretning er vi ikke mærket af krisen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce