Erhverv

Brugsforening vil åbne vaskehal

Vinderup Brugsforening har købt den tidligere Fakta-bygning. Vil bygge vaskehal og udleje bygningen.

Vinderup: Siden Fakta drejede nøglen om for et års tid siden i Vinderup har Coop-ejendomme forsøgt at få bygningen solgt. Nu er det lykkedes - og endda til et nærtstående familiemedlem, nemlig Vinderup Brugsforening.

- Vi har længe ønsket os at kunne etablere en vaskehal. Det arbejder vi nu på at etablere ved siden af Fakta-bygningen, fortæller uddeler Palle Strande.

Efter at Statoil lukkede sin vaskehal, er der kun ét vaskeanlæg i byen. Derfor er Palle Strande overbevist om, at der er et behov.

- De kolleger, der har etableret vaskehaller, har alle fået stor succes, og OK er kendt for et meget godt koncept med svanemiljø-mærket. Via tanke i jorden bliver vandet renset, så der kun bruges omkring to spande vand svarende til 20 liter til at vaske en bil, fortæller uddeleren.

Behovet for bilvask vil blive øget i takt med, at der kommer formentlig forbud mod at vaske biler ved private husholdninger, fremhæver han.

Vinderup Brugsforening har fået en positiv tilkendegivelse fra Holstebro Kommune til at etablere anlægget, og går nu i gang med at skaffe en byggetilladelse. Det tager omkring tre måneder at bygge anlægget, og Palle Strande håber på, at det kan stå klar sidst på foråret næste år.

Han har allerede været i kontakt med emner, der måske kunne have lyst til at leje sig ind i Fakta-bygningen, men efterlyser også forslag.

- Vi håber at få kontakt med én, der vil være med til at skabe endnu mere liv i byen og ønsker at placere sig lige ved byens største P-plads, inviterer han.

Hvis det ikke lykkes at udleje bygningen, forestiller han sig, at brugsforeningen nogle gange om året vil afvikle nogle outlet-arrangementer her.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Humlum Kro ødelagt af brand

Sport

Vitus vandt DM-guld på sit skateboard

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce