Annonce
Erhverv

Brugsforening vil åbne vaskehal

Vinderup Brugsforening har købt den tidligere Fakta-bygning. Vil bygge vaskehal og udleje bygningen.

Vinderup: Siden Fakta drejede nøglen om for et års tid siden i Vinderup har Coop-ejendomme forsøgt at få bygningen solgt. Nu er det lykkedes - og endda til et nærtstående familiemedlem, nemlig Vinderup Brugsforening.

- Vi har længe ønsket os at kunne etablere en vaskehal. Det arbejder vi nu på at etablere ved siden af Fakta-bygningen, fortæller uddeler Palle Strande.

Efter at Statoil lukkede sin vaskehal, er der kun ét vaskeanlæg i byen. Derfor er Palle Strande overbevist om, at der er et behov.

- De kolleger, der har etableret vaskehaller, har alle fået stor succes, og OK er kendt for et meget godt koncept med svanemiljø-mærket. Via tanke i jorden bliver vandet renset, så der kun bruges omkring to spande vand svarende til 20 liter til at vaske en bil, fortæller uddeleren.

Behovet for bilvask vil blive øget i takt med, at der kommer formentlig forbud mod at vaske biler ved private husholdninger, fremhæver han.

Vinderup Brugsforening har fået en positiv tilkendegivelse fra Holstebro Kommune til at etablere anlægget, og går nu i gang med at skaffe en byggetilladelse. Det tager omkring tre måneder at bygge anlægget, og Palle Strande håber på, at det kan stå klar sidst på foråret næste år.

Han har allerede været i kontakt med emner, der måske kunne have lyst til at leje sig ind i Fakta-bygningen, men efterlyser også forslag.

- Vi håber at få kontakt med én, der vil være med til at skabe endnu mere liv i byen og ønsker at placere sig lige ved byens største P-plads, inviterer han.

Hvis det ikke lykkes at udleje bygningen, forestiller han sig, at brugsforeningen nogle gange om året vil afvikle nogle outlet-arrangementer her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce