Annonce
Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Butikkens overvågningsbilleder fra mandag aften viser røveriet. Foto: Lokalpolitiet Herning
Dagli'Brugsen i Sørvad blev mandag aften udsat for røveri. De ansatte har det efter omstændighederne 'ok', siger brugsuddeler.

Sørvad: Han var gået ud på lageret med bagerbrød - den mand, som Dagli'Brugsen i Sørvad har til at passe butikken om aftenen. Bag disken stod den rengøringsassistent, som butikken har til at gøre rent hver anden dag, og som ellers ikke har noget med butikken at gøre.

Men pludselig, da hun kigger op fra rengøringen, står en mand med hættetrøje og sigter på hende med noget, som umiskendeligt ligner en ægte pistol.

Butikkens ansatte kommer tilbage fra lageret og ringer straks til politiet, da han ser, hvad der foregår i butikken. Ved disken påråber gerningsmanden sig pengene i kassen. Men rengøringsassistenten fortæller ham, at hun ikke har adgang til kassen. Manden går ifølge brugsuddeler Brian Domdal selv om bag disken og forsøger at åbne kassen. Da det ikke kan lade sig gøre, skulle manden ifølge lokalpolitiet i Herning have taget favnen fuld af cigaretpakker og løbet ud af butikken i ukendt retning - og have tabt pakkerne i foyeren undervejs.

Tilbage står en dybt chokeret rengøringsassistent og brugsansat, der får ringet til uddeler Brian Domdal, der er ude at køre, da episoden sker.

- Det hele var ovre på et minut, og de var dybt chokereret begge to, så jeg fik krisepsykologer herud så hurtigt så muligt, siger Brian Domdal.

Ifølge brugsuddeleren har de ansatte det efter omstændighederne 'ok'.

Annonce
Butikkens overvågningsbilleder fra mandag aften viser røveriet. Foto: Lokalpolitiet Herning

Overvågningsbilleder

Hos lokalpolitiet i Herning er man nu igang med at se overvågningsbillederne igennem.

Gerningsmanden beskrives som værende 180-185 centimeter høj, iført sorte hummelbukser med hvide striber ned langs siden. Han havde en sort hættetrøje med gråt print og grå hætte på og var iført solbriller og en Fjällräven-rygsæk. Han talte ifølge signalementet dansk uden accent.

Brian Domdal er lige er begyndt som brugsens nye uddeler for lidt over en uge siden.

- Jeg snakkede med Tom, der har været uddeler hernede før mig. Han siger, at han aldrig har været udsat for noget lignende i de 34 år, han har været uddeler, fortæller han.

Episoden fandt sted mandag aften lidt over klokken seks. Episoden blev meldt til politiet klokken 18.32.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce