Holstebro

Bruger 100.000 kroner: Turister skal lokkes med VR-Briller

Kvinde på Kærre skal nu sælges til turister via VR-Briller. Det er en del af et nyt intiativ, fortæller udvalgsformanden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Turisterne der til sommer slår et smut forbi Holstebro kan gøre sig forhåbninger om, at se på byernes seværdigheder gennem et par VR-Briller. Prisen for filmen er 100.000 kroner.

HOLSTEBRO: Turisterne i Holstebro skal lokkes med VR-Film, der skal vise seværdigheder som Kvinde på Kærre og Strandingsmuseum St. George.

- Det er et element, som vi bruger, når vi gerne vil have gjort vores turistbureau mere interaktivt, siger formand for erhvervs- og turismeudvalget, Søren Olesen.

Han fortæller, at videoerne er forholdsvis dyre at få produceret, men han forventer, at de kan blive et hit. Det kræver et par VR-briller (Virtual Reality-briller) at kunne se videoerne, men alle, der har brillerne, kan se dem.

Det kommer til at koste 100.000 kroner at få de to film produceret, men samtidig får man også podie, VR-briller og produktion af filmene med i købet.

- Vi kommer til at være nogle af de første, som får lavet sådan nogle film. Desuden kommer de til at ligge frit tilgængeligt, siger han.

Ifølge udvalgsformanden er man godt klar over, at VR-videoerne ikke kan stå alene, og de skal derfor ses som et element i en større satsning.

- Google forventer, at mere og mere af deres trafik bliver videoer, og derfor er vi nødt til at være med. De skal selvfølgelig ses en del af det samlede med annoncer, videoer og nu VR, siger han.

Udvalgsformanden peger desuden på, at der har været efterspørgsel blandt turister på oplysninger om, hvad man kan opleve i kommunen.

- Vi kan se, at når vores interaktive skærme rundt om i byen bliver brugt, så er det især oplevelser og spisesteder, der bliver efterspurgt, siger Søren Olesen.

Han fortæller, at videoerne vil være klar til den kommende turistsæson i år.

0/0
Annonce
Holstebro

Faldt ned i brønd på gågaden: René kræver erstatning

Holstebro

Spidskandidat åbnede ny konto, og så slettede Facebook også den

Holstebro

De kører for stærkt, skaber utryghed og nu vil politiet have forældre til at tage ansvar

Holstebro For abonnenter

58-årige Frank går Danmark rundt: - Man kan jo sige, at jeg har gået 1100 kilometer for at stemme i Holstebro

Holstebro

Unge helt ned til 13 år samles til drukfester

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Efter forsinkelser: Lokalt firma bygger ny Rema

112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Annonce