Holstebro

Bruger 100.000 kroner: Turister skal lokkes med VR-Briller

Kvinde på Kærre skal nu sælges til turister via VR-Briller. Det er en del af et nyt intiativ, fortæller udvalgsformanden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Turisterne der til sommer slår et smut forbi Holstebro kan gøre sig forhåbninger om, at se på byernes seværdigheder gennem et par VR-Briller. Prisen for filmen er 100.000 kroner.

HOLSTEBRO: Turisterne i Holstebro skal lokkes med VR-Film, der skal vise seværdigheder som Kvinde på Kærre og Strandingsmuseum St. George.

- Det er et element, som vi bruger, når vi gerne vil have gjort vores turistbureau mere interaktivt, siger formand for erhvervs- og turismeudvalget, Søren Olesen.

Han fortæller, at videoerne er forholdsvis dyre at få produceret, men han forventer, at de kan blive et hit. Det kræver et par VR-briller (Virtual Reality-briller) at kunne se videoerne, men alle, der har brillerne, kan se dem.

Det kommer til at koste 100.000 kroner at få de to film produceret, men samtidig får man også podie, VR-briller og produktion af filmene med i købet.

- Vi kommer til at være nogle af de første, som får lavet sådan nogle film. Desuden kommer de til at ligge frit tilgængeligt, siger han.

Ifølge udvalgsformanden er man godt klar over, at VR-videoerne ikke kan stå alene, og de skal derfor ses som et element i en større satsning.

- Google forventer, at mere og mere af deres trafik bliver videoer, og derfor er vi nødt til at være med. De skal selvfølgelig ses en del af det samlede med annoncer, videoer og nu VR, siger han.

Udvalgsformanden peger desuden på, at der har været efterspørgsel blandt turister på oplysninger om, hvad man kan opleve i kommunen.

- Vi kan se, at når vores interaktive skærme rundt om i byen bliver brugt, så er det især oplevelser og spisesteder, der bliver efterspurgt, siger Søren Olesen.

Han fortæller, at videoerne vil være klar til den kommende turistsæson i år.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce