Annonce
Struer

Aflyst elevbesøg: Broen knækkede, nærmest inden den var bygget

Struer Statsgymnasium har fulgt trop, og har som alle andre ungdomsuddannelser i landet aflyst brobygningen. Foto: Lasse Hansen
Struer Statsgymnasium nåede to dage med brobygning for skoleelever, før undervisningministeriet besluttede at lukke forløbet på alle landets ungdomsuddannelser
Annonce

Struer: Frem til uge 47/48 skulle skoleelever i en jævn strøm besøge Struer Statsgymnasium og opleve skolens mange forskellige ungdomsuddannelser og den Internationale Baccalauriate-linje.

Brobygningen, som arrangementet kaldes, er en vigtig årlig rekruttering og indføring til de mange elever fra nær og fjern, der her får lov at prøve, hvad de enkelte uddannelser og skolen kan tilbyde. For at være bedre klædt på, når de skal vælge ungdomsuddannelse.

Mandag og tirsdag blev brobygningen gennemført som planlagt - fra og med onsdag er stikket trukket. På ordre fra Undervisningsministeriet, der har lyttet til kritikken af, at elever ved brobygningen mødes på kryds og tværs midt i en pandemi, der har sat smittetallet på vej mod nye højder.

Annonce

- Utroligt ringe

Vicerektor Christian Donslund er ærgerlig over, at det store arbejde med at arrangere brobygningen nu går i vasken, og at muligheden for at præsentere uddannelserne for eleverne er forduftet.

- Det har været utrolig ringe planlagt af ministeriet. Da vi begyndte planlægningen, burde ministeriet have kunnet forudse, at pandemien ville tage fart igen i efteråret. Så kunne vi have indarbejdet det i vores lokale planer, siger Christian Donslund.

- Det er træls, fordi nu får vi ikke præsenteret vores mange uddannelser for de unge.

Annonce

Book en orientering

Om det, som undervisningsminister Pernille Rosenkranctz-Theil (S) har lovet, bliver muligt at finde plads til brobygningen senere på skoleåret er ifølge Christian Donslund et åbent spørgsmål.
- Vi må se, om vi kan finde en løsning, som han udtrykker det.


Da vi begyndte planlægningen burde ministeriet have kunnet forudse, at pandemien ville tage fart igen i efteråret. Så kunne vi have indarbejdet det i vores planer.

Christian Donslund, vicerektor, Struer Statsgymnasium


Et alternativ er, at forældre og elever benytter muligheden for at få booke en orientering på skolen 11. november. Her står otte lærere klar på skift til at give råd og oplysninger ved et møde med elev, forældre og en lærer på 20 minutters varighed, oplyser Christian Donslund.

Struer Statsgymnasium har også planlagt en uddannelsesmesse i dette skoleår. Den er foreløbig blevet udskudt som følge af udviklingen af Covid-19 smitte i samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce