Annonce
Alarm 112

Britta Nielsens sydafrikanske luksus skal på auktion

Siphiwe Sibeko/Reuters
Sydafrikansk aktionshus sælger tirsdag luksusgenstande erhvervet af svindeltiltalte Britta Nielsen.

En Landrover, en gasgrill fra Weber, to Playstations og en safarivilla med swimmingpool og spa kommer tirsdag under hammeren hos det sydafrikanske auktionshus Peter Maskell Auctions CC.

Ejendelene har tilhørt den svindeltiltalte Britta Nielsen og kan være købt for nogle af de 117 millioner kroner, som hun er tiltalt for at have overført fra de offentlige satspuljemidler til sin egen konto i en årrække.

Udbyttet af auktionen skal gå til at dække kreditorernes krav, fortæller Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er kurator i Britta Nielsens konkursbo.

- Jeg kender ikke den præcise værdi af ejendelene, fordi det også afhænger af, hvad en køber vil betale for det.

- Mit indtryk er, at vi samlet set taler om et beløb, der ligger mellem fem og ti millioner, når man lægger det hele sammen afhængigt af køberinteressen, siger Boris Frederiksen.

Auktionshuset selv har vurderet, at Britta Nielsens ejendele vil indbringe omkring to millioner kroner, hvilket er langt under anskaffelsespriserne, skriver Ekstra Bladet.

Blandt andet har auktionshuset vurderet, at en Landrover kan sælges for 100.000 kroner, mens fotoudstyr kan indbringe 12.000 kroner, og en toastmaskine kan indkassere en flad 10'er.

Når auktionen er afholdt, bliver det formentlig den sidste del af konkurssagen, der kommer til at udspille sig i Sydafrika, siger kurator.

- Man kan sætte et flueben på den sydafrikanske del af sagen. Det, man sælger, er det, der er, bortset fra nogle indeståender på bankkonti, siger Boris Frederiksen.

Nye oplysninger om, hvor der kan hentes flere penge, vil dog blive undersøgt. Derfor vil repræsentanter fra kammeradvokaten også være til stede under straffesagen mod Britta Nielsen, når den begynder 24. oktober.

Indtil videre har Britta Nielsen ifølge Kammeradvokaten ikke samarbejdet om at finde flere værdier i sagen, så statens tab kan mindskes.

- Hun er ikke forpligtet til at tale med kurator. Jeg har ikke indtryk af, at hun har sagt meget til nogen. Vi må se, hvad der kommer frem i straffesagen, siger Boris Frederiksen.

/ritzau/

Annonce
Link til Auktionhus Peter Maskells hjemmeside, hvor Britta Nielsen ejendele er under hammeren
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Fejl i årstallene

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Lemvig

13-årig ramt af lastbil

Annonce