x
Annonce
Sport

Breddeklubber aflyser, elitebosserne afventer: Der er nok ingen tvivl om, at vi skal ned i gear

Mens breddeklubberne aflyser alt aktivitet på stribe, så er der flere spørgsmålstegn hos eliteklubberne i fodbold og håndbold, hvor ikke alt er afklaret endnu. Foto: Morten Stricker
Mens breddesporten i stort omfang lukker ned for alt træning og kamp som følge af den aktuelle corona-krise, er situationen en smule mere kompleks for trænerne i eliteklubberne. Spørgsmålet er, om der helt kan lukkes ned for træningen, hvis turneringerne pludseligt genoptages.

Nordvestjylland: Efter onsdagens pressemøde fra statsminister Mette Frederiksen (S) har også de lokale sportsklubber taget konsekvensen.

Dansk Håndbold Forbund meldte ud, at de har valgt at "aflyse alle kampe, stævner og al cupdeltagelse for alle rækker fra og med liga og ned, for senior samt for alle ungdomsrækker fra U19 og ned i foreløbigt 14 dage"

Senere på aftenen og torsdag morgen meldte lokale klubber som HH90, Tvis Håndbold, GNIF, Mejrup, Mejdal-Halgård og Struer Håndbold også ud, at de havde aflyst alt aktivitet i 14 dage. Hos eliteholdene er man lige nu i en venteposition.

I TTH Holstebro er der møder det meste af torsdagen, hvor ledere, trænere og spillere skal diskutere, hvad der skal ske.

Avisen fangede herretræner Patrick Westerholm, da han var på vej til formiddagens møde.

- John (Mikkelsen, direktør, red) kommer til at komme med nogle retningslinjer, og lige nu, ved jeg ikke rigtigt, hvad der kommer til at ske. Jeg forventer ikke, at vi kommer til at træne i næste uge. Det er sådan noget, vi skal have afklaret i de næste dage, for vi skal jo også forholde os til, hvis semifinalerne eksempelvis er om 14 dage og slutspillet bliver droppet, siger Patrick Westerholm.

John Mikkelsen var også i en afventende position, da avisen kontaktede ham torsdag formiddag.

- Der er nok ingen tvivl om, at vi skal ned i gear. Vi forsøger at forberede os til, at vi igen skal i aktion i foråret, og vi forsøger også at forberede os på at nogle strukturting i ligaen bliver ændret. Det vil overraske mig, hvis der ikke kommer nogle ændringer i strukturen, siger John Mikkelsen.

Annonce

Venter på DBU

Holstebro Boldklub skulle efter planen have spillet forårspremiere i Danmarksserien i weekenden på udebane mod Nørresundby. En kamp, der i skrivende stund ikke er officielt aflyst.

- Jeg regner ikke med, at kampen på søndag skal spilles, men vi har ikke fået nogen officiel udmelding fra DBU, så den venter vi på lige nu, siger sportschef Henrik "H.C." Christensen.

Klubben står overfor et forår, hvor den altoverskyggende målsætning hedder oprykning til 2. division og et forsvar af den førsteplads i Danmarksserien, HB er overvintret på. Og derfor er det også et reelt spørgsmål om man helt kan droppe træningen for førsteholdet, fordi der forhåbentligt venter vigtige kampe på den anden side af den aktuelle corona-krise.

- Vi holder et møde med trænerne i aften, hvor vi kommer til at tage en beslutning. Men hvis det ender med selvtræning, så vil det blive sådan at spillerne får et selvtræningsprogram med sig hjem, så de kan holde sig i form. De bliver nødt til at være klar til, når turneringen i så fald bliver genoptaget, forklarer sportschefen.

- Men selvom vi taler om elitesport, skal vi også huske på, at det er altså bare fodbold. Så selvom vi synes det er vigtigt, er der andre hensyn der er endnu vigtigere, siger Henrik "H.C." Christensen.

Cheftræner Kim Kristensen er til dagligt ansat som sponsormanager i superligaklubben FC Midtjylland, og er derfor både i sit primære og sekundære erhverv blevet sat i standby-position.

- Vi fik en mail i går aftes (onsdag, red.) om, at vi skulle arbejde hjemmefra, så lige nu er jeg faktisk på vej ned på kontoret for at hente min computer. Selv hvis superliga-kampen på søndag ender med at skulle spilles, bliver det jo uden tilskuere og sponsorer på stadion, så på den måde er der ikke brug for mig, fortæller Kim Kristensen.

Han har fuld respekt for, at regeringens anbefalinger skal følges, men erkender også at det stiller ham og klubben i en speciel situation.

- Man er bare sindssygt træt af det, fordi vi har arbejdet så længe på at være klar til forårspremieren, og nu ved vi så ikke, om den skal spilles. Det er meget, der lige nu er vigtigere end fodbold, men jeg kan heller ikke komme udenom, at nogle af mine tanker også går på, hvad der skal ske når situationen er overstået. Hvis det bare var et serie 4-hold, betød det måske ikke så meget rent sportsligt at holde to ugers pause, for de er vant til ikke at træne, men på vores niveau betyder det altså noget, siger Kim Kristensen.

Bredden lukker ned

Selvom der ved avisens deadline endnu ikke var kommet klare svar fra DBU og DBU Jylland, har størstedelen af de lokale fodboldbreddeklubber meldt ud, at de bakker op om anbefalingerne og lukker ned for alt træning og kamp.

Det samme gælder også i andre sportsgrene som svømning, karate og gymnastik.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: : køb abonnement på dagbladet-holstebro-struer.dk eller køb abonnement på folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce