x
Annonce
Rejser

Bravo Tours indtager calabrien i Italien

I den sydligste del af Italien, i Calabrien, har italienerne selv holdt ferie i årtier. Stress og jag synes ikke at eksistere, og der er tid til en kop kaffe på ethvert gadehjørne, fortæller Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours. Foto: Bravo Tours

Calabrien i Syditalien er velkendt blandt italienske turister, men i området høres ikke megen dansk tale. Det bliver der til en vis grad ændret på, når Bravo Tours til maj begynder at sende chartergæster dertil. Og skal man tro Peder Hornshøj, administrerende direktør i bureauet, har de noget at glæde sig til. Han kalder det "det ægte Italien" med byen Tropea som "kystens juvel".

Direktøren har altid et godt øje til feriesteder med et lækkert køkken. På restauranterne er det "mama" selv, der står i køkkenet, fortæller han, og så kan besøgende i øvrigt glæde sig over et prisniveau, der ligger cirka 30 procent under det i Norditalien.

I Grækenland har Bravo Tours taget halvøen Peloponnes - mere præcist byerne Tolo og Nafplio - tilbage i programmet. Ikke mindst fordi det nu er muligt at flyve direkte til lufthavnen i Kalamata på halvøen i stedet for til Athen, hvorfra der er omkring 150 kilometers kørsel til de to byer.

Også her er det kendetegnende, at den lokale befolkning for længe siden "fandt" de gode steder og er blevet ved med at komme tilbage. Her er et roligt ferieliv og for eksempel ingen kædebutikker eller neonskilte.

Har man mod på en oversøisk rejse til sommer (juni til september), tilbyder Bravo Tours som noget nyt Vietnams charmetrold over dem alle, byen Hoi-An, som nyt rejsemål. Der er dansktalende rejseleder på feriestedet. Desuden har bureauet udvidet det eksisterende rundrejseprogram i Vietnam med endnu flere ture. De afvikles alle i vinterhalvåret. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce