Annonce
112

Brandsag fra Kirkegade: 38-årig er nu løsladt

Det var her i Kirkegade i Struer, at branden fandt sted den 16. november. Arkivfoto: Frede Stengaard
Efter at have siddet varetægtsfængslet siden midten af november er en 38-årig mand nu sendt på gaden igen - en afgørelse, der er kæret til landsretten.

Struer: Den 38-årige mand, der siden midten af november har siddet varetægtsfængslet for at skulle have sat ild til sin egen lejlighed i en boligblok i Kirkegade i Struer, er nu løsladt igen.

Det fortæller Jeppe Pedersen, der er politiassistent i Midt- og Vestjyllands Politi og arbejder med sagen.

- Dommeren mente ikke, at det grundlag, han oprindelig blev varetægtsfængslet på, var til stede mere, forklarer Jeppe Pedersen og fortsætter:

- Han (den 38-årige, red.) blev varetægtsfængslet, fordi man var bange for, at han ville gøre det igen. Den risiko - mente dommeren - ikke længere var til stede.

Det er hverken politi eller anklagemyndighed enig i, og sagen, der var for retten i Holstebro torsdag formiddag, er derfor langt fra slut endnu i forhold til varetægtsfængslingen af den 38-årige. - Vi har kæret afgørelsen til landsretten og bad om opsættende virkning, så han skulle have været varetægtsfængslet indtil afgørelsen fra landsretten. Det imødekom dommeren ikke, siger Camilla Berg, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Dommeren mente ikke, at det grundlag, han oprindelig blev varetægtsfængslet på, var til stede mere.

Jeppe Pedersen, politiassistent i Midt- og Vestjyllands Politi

Erkender fortsat

Det betød, at den 38-årige var fri til at gå og nu kan give sig til at vente på landsrettens afgørelse, som formentlig kommer i løbet af de kommende dage.

- Anklagemyndighedens påstand er, at det grundlag, han blev varetægtsfængslet på - gentagelsesrisiko - er uændret. Det var så dommerens vurdering, at der ikke længere er gentagelsesrisiko, forklarer Camilla Berg.

Anklageren kan yderligere oplyse, at den 38-årige fortsat erkender brandstiftelse, og at der er ved at blive lavet en personundersøgelse af ham.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi erkender den 38-årige at have sat ild på noget i lejligheden, men ikke at han ville brænde den ned.

Struer Boligselskab, som den 38-årige havde lejlighed hos, har tidligere fortalt, at manden stod over for at blive sat på gaden, da branden fandt sted.

I den sammenhæng forsøgte boligselskabet også at råbe relevante myndigheder, som måske kunne tage hånd om den 38-årige, op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce