Annonce
Lemvig

Brandfolk arbejder fortsat med voldsom brand i halmlade: Beskytter staldbygning mod strålevarme

Branden blussede hurtigt op og flammerne slog gennem taget. Privatfoto
Det vil formentlig vare et godt stykke op ad tirsdagen, før indsatsen er afsluttet ved en halmbrand, der brød ud mandag eftermiddag på en landejendom i Lomborg, vurderer indsatsleder.

Lemvig: Tirsdag morgen er der fortsat fut i flammerne ved en voldsom brand i en stor halmlade på en landejendom på Kr. Bertelsensvej i Lomborg.

Indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen Henrik Jensen beretter, at der er syv mand, der arbejder på opgaven.

- De overvåger, at det brænder stille og roligt ned, den halmstak, der stadig er ild l. De skal holde øje med, at strålevarmen fra branden ikke antænder den staldbygning, der står meget tæt på, siger Henrik Jensen.

Der bliver sprøjtet vand på staldbygningen, hvor der går kreaturer, for at køle den ned. Henrik Jensen forventer ikke, at det bliver noget problem at forhindre branden i at sprede sig.

Allerede mandag aften kunne han da også meddele, at branden var under kontrol, men at man ikke kunne slukke den. Der bliver i stedet foretaget en kontrolleret nedbrædning af de store rundballer, som fyldte omkring to tredjedele af den 1000 kvadratmeter store halmlade.

Årsagen til branden står endnu ikke klar.

Den del af huset, der rummer halm, er opgivet af slukke. Derfor lader brandfolkene huset brænde ned, mens de føler med i, det ikke breder sig. Foto: Benny Gade
Brandfolkene arbejdede mandag aften for at redde de maskiner ud, der stod i laden. Foto: Benny Gade
Brandfolkene kontrollerer branden og sørger for at dæmpe ilden de steder, hvor den ikke skal sprede sig hen imod. Foto: Benny Gade
Brandfolkene frygtede mandag aften, at branden kunne sprede sig til en nærliggende staldbygning. Tirsdag morgen bliver bygningen stadig kølet ved, at brandfolk sprøjter vand på den. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce