Annonce
Holstebro

Hvem satte ild til Borbjerg Mølle Kro? Politiet vil forsøge at finde svaret hos folk i miljøet

- Der pågår fortsat en efterforskning, og som sagt vil den fortsætte en rum tid endnu, lyder det fra efterforskningslederen. Foto: Johan Gadegaard
Glem alt om de 14 dage, politiet oprindeligt antog, det ville tage for at opklare branden på Borbjerg Mølle Kro. Efterforskningen kan trække ud.

Borbjerg: Hvis der er noget, politiet har lært i de 14 dage, det mente at skulle bruge, før det kunne "afslutte" sagen om branden på Borbjerg Mølle Kro, så er det, at 14 dage slet ikke er nok.

- Vi efterforsker fortsat sagen, og det kan godt blive et langt sejt træk, vurderer Tue Nissen, der er efterforskningsleder hos Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er bare ikke helt simpelt at opklare brandsager, fordi mange ting og beviser i sagens natur er brændt væk, uddyber han.

Annonce

Én ting synes dog helt sikkert: At branden var påsat. Natten mellem søndag og mandag, den 11. og 12. juli, brændte Borbjerg Mølle Kro stort ned til jorden. 600 års historie var gået op i røg.


Vi vil fortsat forhøre os rundt omkring hos forskellige folk i miljøet for at blive klogere på, hvem der kan have haft et motiv.

Tue Nissen, efterforskningsleder, Midt- og Vestjyllands Politi.


Hvem kunne dog ønske, at det skulle ske? Det er det helt store spørgsmål, og hvor langt man er i den opklaring, ønsker politiet ikke at oplyse.

- Vi vil fortsat forhøre os rundt omkring hos forskellige folk i miljøet for at blive klogere på, hvem der kan have haft et motiv, siger Tue Nissen.

Langt, sejt træk

For 14 dage siden troede politiet, at det i løbet af et par uger måske kunne afslutte sagen.

- Vi efterforsker fortsat, og det kan godt blive et langt, sejt træk. Det er naturligvis en sag, vi prioriterer, så vi kan få den løst. Men der pågår fortsat en efterforskning, og som sagt vil den fortsætte en rum tid endnu, siger Tue Nissen.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner eller folk, der kunne have informationer.

Anmeldelsen om branden kom kort før klokken 03 mandag morgen. Nogle unge, der spillede fodboldgolf tæt derpå, så ilden. Kort efter kom de første brandfolk, men de gamle bygninger stod ikke til at redde.

Forleden kiggede avisen nærmere på brandtomten sammen med den tidligere ejer Esther Jensen. Hun var på ferie i udlandet, da branden opstod, og troede først ikke på, at den kunne være påsat. Men så snart hun så billederne af sin gamle arbejdsplads gennem 31 år, var hun heller ikke i tvivl om, at branden var påsat.

- Man kan jo se, at ilden er opstået forskellige steder. Tag fløjen dér: Én del er brændt, den næste står, og så er den næste del brændt, mens den næste står, sagde Esther Jensen, mens hun pegede på en fløj, hvor der engang var værelser og plads til golfspillerne.

Hvad de tekniske undersøgelser har fortalt politiet, vil man ifølge Tue Nissen fortsatte ikke kommentere yderligere på, så længe efterforskningen er i gang.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Måske sæsonens bedste kamp trods nederlag

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce