Annonce
Holstebro

Brand på skole var påsat - brandstifter dømt

En stor del af depotrummet og cykelparkeringen på Den Kristne Friskole udbrændte en sen novembernat. Arkivfoto: Lund
Retten i Holstebro har afsagt dom i sag om skole-brand.

Holstebro: En 18-årig mand fra Holstebro er ved Retten i Holstebro kendt skyldig i brandstiftelse, begået i november sidste år på Den Kristne Friskole.


Han forklarede, at han ikke gjorde det for at starte en brand.

Kasper Helbo, anklagerfuldmægtig fra Midt og Vestjyllands Politi.


Annonce

- Han forklarede, at han har været ude at gå den nat sammen med nogle kammerater og fyrede kanonslag af. Da han og en kammerat kom til friskolen, smed han en kanonslag i en skraldespand i et af skurene. Han forklarede, at han ikke gjorde det for at starte en brand, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo fra Midt og Vestjyllands Politi.

Brandstifteren var kun 17 år på gerningstidspunktet og blev idømt seks måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Blandt dommerne var der uenighed om gerningsmandens fortsæt. To af dem mente, at der var tale om fortsæt i juridisk forstand og mente, at den 18-årige som det mindste har indset, at der var risiko for, at det kunne føre til en brand. Den tredje dommer mente ikke, der var tale om fortsæt, og ville i stedet have den unge mand dømt efter straffelovens §182 om uagtsomhed, hvilket ville have givet en betydeligt mindre straf.

Det var en forbipasserende, der opdagede branden og alarmerede brandvæsenet den 7. november klokken 05.41. Ved branden udbrændte en stor del af skolens depotskur og cykelparkering. Både pedellens redskaber, skolens mooncars og et par elevers private cykler blev ødelagt ved branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce