Annonce
Holstebro

Brand i restaurationskøkken: Gæster kom hjem, syntes det lugtede mærkeligt, luftede ud og slog alarm

- Heldigvis er der ikke nogen, der er kommet til skade, men det ændrede da min dag og er mega irriterende og træls, når man har brugt fire måneder i sommer på at renovere det hele, siger restauratør Michael Lehm. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Brand onsdag eftermiddag har ramt Holstebros ældste restauration. Hele køkkenet og en halv restaurant er sodskadet.

Holstebro: Det var held i uheld på mere end én måde, men samtidig sort uheld.

Held i uheld var det, at hotel og restaurant Phønix i øjeblikket har tre bed & breakfast-gæster. Heldigt var det også, at de kom hjem tids nok til at redde Holstebros ældste restaurations-bygning.

- Gæsterne kom hjem og kunne fornemme, at det lugtede mærkeligt og luftede ud, uden at det helt hjalp. Røgudviklingen nede i køkkenet er sivet via skunkrummet op til 1. salen, og de slog alarm, fortæller restauratør Michael Lehm.


Når man har brugt fire måneder i sommer på at renovere det hele, så er det da mega irriterende og træls. Men jeg kan være glad for, at døren fra køkkenet var lukket, så ilden kvalte sig selv. Ellers havde hele bygningen nok været væk.

Michael Lehm, indehaver af hotel og restaurant Phønix.


Men her slipper heldet op. Ved 16-tiden blev Nordvestjyllands Brandvæsen kaldt til en brand i et restaurationskøkken i Sønderlandsgade 21.

- Køkkenet og halvdelen af restauranten er sodet fuldstændig til, og bed & breakfast-gæsterne skal genhuses, konstaterer Michael Lehm.

Annonce

Ingen kom til skade

Han priser sig lykkelig over, at ingen er kommet noget til, men han ærgrer sig over de materielle skader, og alt det bøvl, det giver efterfølgende.

- Når man har brugt fire måneder i sommer på at renovere det hele, så er det da mega irriterende og træls. Men jeg kan være glad for, at døren fra køkkenet var lukket, så ilden kvalte sig selv. Ellers havde hele bygningen nok været væk, tror Michael Lehm.

Han overtog det gamle gæstgivergård i 2017 og har siden suppleret med en hotelfløj, bygget køkkenet om og renoveret hele bygningen, som genåbnede i august 2020.

Annonce

Ikke lavet mad i tre uger

Hvad, der startede branden, kan med sikkerhed siges ikke at være en glemt gryde på et komfur.

- Der er ikke lavet mad hernede i tre uger. Men der er selvfølgelig strøm til køleskab og fryser, og det er højst sandsynligt en kortslutning i en fryser, som er årsag til branden, oplyser Michael Lehm efter, at de henved 20 brandfolk har forladt bygningen igen.

I forhold til restaurant-driften vurderer han ikke, at branden umiddelbart får konsekvens. Dels tyder intet på, at landets spisesteder får lov til at genåbne lige foreløbigt. Dels er Michael Lehm en af de restauratører, der har hjemsendt personalet og valgt ikke at lave takeaway under nedlukningen.

- Så på den front er vi heldige, at vi ikke havde 50 gæster, vi skulle annullere i aften, trøster Michael Lehm sig med.

Så alt i alt, fire held i uheld og ét sort uheld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce