Annonce
Vinderup

Brand for to måneder siden: hotelkøkken kan stadigvæk ikke bruges

Hotelvært Mette Frederiksen kan stadig smile, selv om køkkenet ikke kan bruges. Hun glæder sig over, at den store emhætte er monteret, så der nu kun mangler strømforsyning. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Hotel Vinderup har fået installeret ny emhætte, men hverken emhætten eller kølerummet fungerer endnu.

Vinderup: Godt to måneder efter branden i køkkenet på Hotel Vinderup er der fortsat ikke kommet gang i kødgryderne igen. Og der kommer mindst til at gå nogle uger endnu, fortæller hotellets forpagter Mette Frederiksen.

Ved branden 18. maj blev køkkenet totalt raseret og store dele af de tilstødende lokaler røg- og sodskadet. Det skete på grund af overophedet friture. Emhætten i køkkenet og loftet blev helt ødelagt. Nu er loftet skiftet ud, en ny emhætte konstrueret og monteret, og der er nymalet.

- Men strømmen er endnu ikke tilsluttet, og det gælder også for kølerummet. Det bliver formentlig ordnet i næste uge, oplyser forpagteren.

En ny bordplade til køkkenet er bestilt, men ventes først klar til september. Indtil da vil et midlertidigt bordarrangement blive taget i brug.

At køkkenet ikke kan bruges, forhindrer ikke at møder og selskaber kan afvikles. Maden bestilles bare udefra.

Ventetiden er blevet brugt til at male mange af lokalerne, og både personale og familiemedlemmer har været i sving.

- Vi har også valgt at investere i nye stole til den store sal. De trængte til at blive udskiftet, forklarer Mette Frederiksen, der glæder sig til at komme i gang for alvor.

- Vi håber på at være nogenlunde klar til Kyllingfestivalen 9. og 10. august. Det er en vigtig dag for Vinderup og også for hotellet, smiler forpagteren.

Annonce
Ventetiden bliver blandt andet brugt på at male hotellokalerne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce