Annonce
Ulfborg/Vemb

Brager derudad: Landsby-brugs bygger nyt

Peer Viborg er "ganske godt tilfreds", sagt på godt jysk, med regnskabstallene for de sidste par år. Nu udvider man med ny lagerhal. Foto: Jan Briks
Det går, sagt på godt jysk "ganske godt" i købmandsbutikken i Sdr Nissum. Nu har man sat en udvidelse af butikkens lager i gang.

Sdr. Nissum: Befolkningstallet falder i sognet. Fra 939 til 777 på ti år. Alligevel brager det fremad med omsætningen hos Sdr. Nissums lokale brugs, der for to uger siden satte gang i en udvidelse.

- Vi går fra 60 til 300 kvadratmeter varemodtagelse og lager, fortæller brugsuddeler Peer Viborg om opførelsen af den nye hal, der skal stå færdig i uge 25, og som koster butikken 3-3,5 millioner kroner.

Udvidelsen er tiltrængt.

Annonce

- Vi har haft lager ude ved en god bekendt tre kilometer herfra, hvor vi henover sommeren har haft 25 europaller med varer stående, siger Peer Viborg.


Det kan vi ikke klage over.

Peer Viborg, brugsuddeler i DagliBrugsen i Sdr. Nissum


Dertil kommer, at man i højsæsonen i sommerferien var nødsaget til at leje en ekstra frysecontainer.

- Vi havde ikke strøm nok til den, så den lejede vi os til ovre ved smeden, og så stod den ellers og brølede i hele juni og juli. Men vores seks kvadratmeter frostrum havde simpelthen ikke plads nok, siger han.

Det bliver der rådet bod på nu med 30 kvadratmeter til frost.

Alt i alt vil den nye lagerplads da også kunne "frikøbe" arbejdskraft svarende til en fuldtidsstilling, da man eksempelvis undgår at skulle flytte paller for at komme ind til varerne bagved.

Det store boost

De sidste fem-seks år er omsætningen her i Brugsen steget med knapt otte procent årligt. Men sidste år tog det et kvantespring opad; med en stigning på 30 procent.

- Det kan vi ikke klage over, smiler Peer Viborg og fortæller videre:

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne - også her - ville være fri for coronaen. Men det er jo også den, der er årsag. Det kan godt være, at tyskerne tog hjem fra sommerhusene, men der har været mange danskere herude - og de bruger penge, siger han og kan i øvrigt tilføje, at turister udgør lige knapt 75 procent af den samlede kundegruppe herude.

Det er her - bag DagliBrugsen, hvor der nu bliver støbt fundament til en 300 kvadratmeter ny varemodtagelse/lagerhal. Foto: Jan Brks

Det er især på klassiske grænsehandelsvarer, at omsætningen har taget ordentligt nøk opad. Butikken har vækstet i omegnen af 50 procent på øl, vand og vin, i forhold til året før corona.

Og bare i de første fire måneder af 2021 er væksten yderligere stedet med 25 procent.

Alt sammen betyder det, at butikken har måttet hente flere ansatte hjem. Så måske 2025-målet om at bygge ekstra selve butikken, nås før tid:

- Men nu tager vi én ting ad gangen, siger brugsuddeleren.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce