Annonce
Sport

Brøndby-bomber er efterårs profil i kvindeligaen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Cheftrænerne i Kvindeligaen har peget på Nicoline Sørensen som efterårets profil i Danmarks bedste række.

Landsholdsangriberen Nicoline Sørensen er suveræn topscorer i Gjensidige Kvindeligaen, og søndag har hun modtaget hyldest for sit efterår med 16 mål i 14 kampe.

Brøndbys 22-årige måltyv er blevet kåret til efterårets profil i rækken, og hun modtog prisen på Brøndby Stadion i forbindelse med superligakampen mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Det er de otte cheftrænere i kvindeligaen, A-landstræner Lars Søndergaard og U19-landstræner Søren Randa-Boldt, der har peget på Nicoline Sørensen.

Undervejs i efteråret har hun blandt andet scoret to hattricks, og landstræner Lars Søndergaard har også været imponeret af angriberens præstationer.

- Nicoline Sørensen har været outstanding i efteråret, hun har været stabil på et niveau over alle andre, siger landstræneren.

Nummer to på topscorerlisten er Fortuna Hjørrings Caroline Møller Hansen, der har scoret fire gange færre end Nicoline Sørensen.

Til gengæld kan Fortuna-spilleren glæde sig over, at nordjyderne fører Gjensidige Kvindeligaen ved vinterpausen med et point ned til Brøndby - blandt andet fordi vestegnsklubben blev taberdømt i en kamp mod FC Nordsjælland første runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Lemvig

Udsalgs-slutspurt i Lemvigs butikker

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce