Annonce
Vinderup

Brætspil-salget sikret: Pandemi-spil sælger som aldrig før

Stefan Winther har igen fået gang i salget på sine to brætspil-webshops. Corona har for alvor sat skub i salget i den rigtige retning. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er gang i salget hos firmaet Spilkompagniet - tidligere Nordisk Spil i Hvam. Corona har sat skub i offline-hyggen.
Annonce

Hvam: Stefan Winther lever af at sælge brætspil på nettet. Det har han gjort i flere år - dels med firmaet Spilkompagniet og med firmaet Nordisk Spil. Sidstnævnte gik i marts konkurs, men Spilkompagniet fik lov af kurator at købe både lager og hjemmeside op, så de to webshops kører videre som hidtil.

Og nu gennem 2020 har coronakrisen fået sat et effektivt boost for salget. For selvom webshoppen Nordisk Spil kommer til at hive nogenlunde samme indtægt ind, som sidste år, så er webshoppen Spilkompagniet nu på indeks 160 i forhold til året før.

- Så vi ender samlet på et højere niveau, på trods af at vi havde forberedt os på en lavere omsætning - og på trods af at der er sparet på omkostninger til markedsføring, siger Stefan Winther.

- Man kan roligt sige, at det jo ikke har været det værste år at have en webshop - og da slet ikke med brætspil. Offline-hygge, som vi kalder det, kræver jo, at folk har tid sammen, og netop det har mange jo haft rigeligt af her under corona, siger han.


Sidste år havde vi en familiefar, der selv kom og hentede nogle varer på vores lager den 24. december. Han havde glemt gaven og måtte ud i sidste øjeblik. Det fik han lov til, men vi ser nu helst, hvis man selv vil ud at hente, at det bliver gjort inden juleaftensdag.

Stefan Winther, medindehaver af Spilkompagniet


Annonce

Pandemi-spil

Corona har ligeledes sat sit præg på, hvilke spil der særligt er gang i salget af for tiden.

- Pandemic sælger især godt, siger Stefan Winther om brætspillet, der handler om at samarbejde for at bekæmpe fire truende sygdomme.

- Og så har Det Dårlige Selskab lavet sådan en i år anderledes Året, Der Gik (Galt)-udgave, som vi næsten har udsolgt af, siger han.

Særligt efter pressemødet den 16. december, har der været travlt i webshop-lageret ved Hvam.

- Nu nærmer vi os jo også deadlinen for, hvornår vi kan nå at sende varer ud inden jul, og der er rigtig travlt for tiden - det er lange arbejdsdage, siger han.

Det er dog aldrig for sent at hente gaverne selv.

- Sidste år havde vi en familiefar, der selv kom og hentede nogle varer på vores lager den 24. december. Han havde glemt gaven og måtte ud i sidste øjeblik. Det fik han lov til, men vi ser nu helst, hvis man selv vil ud at hente, at det bliver gjort inden juleaftensdag, griner Stefan Winther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce