x
Annonce
Erhverv

Brænder inde med blomster - laver gimmick på lørdag

Der er i øjeblikket masser af stedmoderblomster i drivhusene i Gartneriet Lemvig, men det kniber med at få dem afsat. Pressebillede
Gartneriet Lemvig risikerer at brænde inde med en stor mængde stedmoderblomster, og derfor sælges de blandt andet ved en særlig drive in-gimmick lørdag den 21. marts, hvor man samtidig får et gavebevis.

Lemvig: Det skulle være højsæson lige nu i Gartneriet Lemvig i Sønderbjerg. Der kommer også en del kunder - men slet ikke i det ønskede omfang.

Det betyder helt aktuelt, at gartneriet er i fare for at brænde inde med en stor mængde stedmoderblomster, der lige nu står funklende klar i de store drivhuse - klar til at blive plantet ud.

- Vi har 65.000 stedmoderblomster. En stor del af dem er til kirkegårdene, og her er situationen i øjeblikket lidt uoverskuelig, fordi graverne er sendt hjem. Vi håber stadig, at vi kan levere den planlagte mængde til kirkegårdene, selv om det er forbundet med en vis usikkerhed. Til gengæld plejer vi at sælge cirka 25.000 stedmoderblomster i vores butik, og her sælger vi næsten ingen i øjeblikket, siger indehaver Tommy Bomholt Gay.

Stedmoderblomsterne skulle gerne sælges inden for relativ kort tid, fordi gartneriet skal bruge pladsen i drivhusene til sommerblomsterne, som de også selv producerer.

- Vi har derfor besluttet at lave en drive in-gimmick lørdag den 21. marts, hvor vi så forhåbentlig kan komme af med en større mængde af stedmoderblomsterne. Man kan blive siddende i sin bil og klare hele ekspeditionen. Man kan få stedmoderblomsterne i de farver, man måtte ønske, og man kan betale med MobilePay. Samtidig får man foræret et gavebevis på 129 kroner - det samme som en kasse med 20 stedmoderblomster koster, siger Tommy Bomholt Gay.

Der er dog nogle særlige regler for, hvordan gavebeviset skal bruges.

- Vi har de fleste af vores medarbejdere på arbejde, fordi blomsterne skal passes. Vi tager til gengæld vores forholdsregler med at holde afstand og bruge håndsprit. Både i forhold til medarbejdere og kunder har vi respekt for de restriktioner, som myndighederne er kommet med her i coronakrisen, siger Tommy Bomholt Gay.

Han tilføjer, at stedmoderblomsterne godt kan tåle den nattefrost, der er udsigt til de kommende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce