Annonce
Holstebro

Bowlingcenter fyrer det meste af sit køkkenpersonale

Bo Laursen, der tiltrådte som centerchef i Holstebro 1. maj, har afskediget to tredjedele af sit køkkenpersonale. Arkivfoto

Bowl'n Fun har opsagt 13 medarbejdere. Flere af dem læste på Facebook, at de var fyret.

Holstebro: Personalet hos Bowl'n Fun i Holstebro blev torsdag i sidste uge kaldt til møde. Her fik de den besked, at der skal skæres drastisk ned på køkkenpersonalet. I alt 13 personer er opsagt per 20. juni, hvilket svarer til to tredjedele af de ansatte.

- Det er en direkte konsekvens af vejrliget. Vi kan mærke det med det samme på antallet af gæstereservationer, når varmen sætter ind, forklarer Bo Laursen, der tiltrådte som centerchef i Holstebro 1. maj.

Direktøren i Bowl'n Fun-kæden, Lene Høj Larsen, fortæller, at det er helt normal procedure, at man siger farvel til mange timelønnede forud for sommermånederne.

- Vi er en sæsonvirksomhed og tjener vores penge fra september til maj. Når solen kommer, går gæsterne på sommerrestauranter eller bliver hjemme i haven og griller, og det er helt forståeligt, siger Lene Høj Larsen.

Hun fortæller, at omsætningen dykker "markant" i juni, juli og august, men i år er man blevet ramt af, at sommeren er kommet så tidligt:

- Vi plejer at kunne klare det med naturlig afgang af studenter, som skal op til eksamen og bagefter starter på universitetet. Holstebro har bare ikke haft den naturlige afgang i år, og så har den også haft ekstraordinært mange ansatte.

Annonce

Smallere og mere stabil stab

Det er den enkelte centerchef, der sammensætter sit team, og her ønsker den nytiltrådte centerchef i Holstebro at ændre og optimere driften. I højsæsonen har Holstebro-restauranten været oppe på at beskæftige 80 ansatte, både fastansatte og timelønnede.

- Vi kommer ikke op på at være lige så mange igen. Jeg reducerer i antallet af medarbejdere, så de, der er tilbage på holdet, kører på en mere jævn bane. Jeg vil hellere have en lidt mindre stab, så vi får en mere stabil forretningsdrift, siger Bo Laursen, der ofte har måttet ringe dagen før og aflyse vagter, fordi der ikke har været nok at lave, og det synes han ikke, at han kan byde de unge timelønnede.

Køkkenet hos Bowl'n Fun Holstebro vil fremover bestå af syv mand. Ud over køkkenchefen og centerchefen bliver de fem medarbejdere, heraf tre opvaskere.

- Uanset om man er udlært kok, servicemedarbejder eller chef, så skal man kunne træde til alle steder - i opvasken, i buffetten eller i køkkenet. Sådan er branchen i dag, siger Bo Laursen.

Annonce

Du er fyret - på Facebook

De ansatte, der var forhindret i at deltage i personalemødet, fik ikke direkte besked, men måtte læse om deres egen fyring i et Facebook-opslag, lagt op af centerchefen umiddelbart efter mødet i en lukket gruppe for personalet.

- Det er beklageligt, men det er svært at undgå i dag, hvor alle sidder med en telefon og er hurtige til at skrive beskeder til hinanden. Men jeg har det da skidt med at skulle afskedige, og jeg håber, at vi skal være lidt flere igen. Det kan jeg bare først se, når vi kommer hen i midten af august, siger centerchef Bo Laursen og tilføjer, at han samme aften - efter mødet - fremsendte en skriftlig opsigelse per mail til alle de 13 berørte medarbejdere.

Bowlingcentrets seneste regnskab - fra juni 2016 til juni 2017 - viste en bruttofortjeneste på 7,2 millioner kroner og et resultat efter skat på 1,7 millioner kroner. Det er lidt bedre end året før, hvor overskuddet var 1,3 millioner kroner.

- Vi har en rigtig fin forretning i Holstebro. Det er en af vores bedste centre, siger Lene Høj Larsen, ejer af Bowl'n Fun-kæden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce