Annonce
Danmark

Bovlam mikrofonholderi

Kristian Grønbæk Andersen

Dækning: "Facit er, at vores dækning af Bios-sagen var faktuelt korrekt og relevant for offentligheden, ..." siger Peter Orry 6. februar. I artiklen med Thyge Nielsen i avisen Danmark 10. februar forsøger journalisten at retfærdiggøre en artikel fra 2014, om at der var negativ egenkapital i Bios Holding.

Dermed er Fyens Stiftstidende ikke kommet videre end direktøren i Falck, Jakob Riis, var i første hug. Her sagde han, at Falck havde handlet moralsk helt forkert, men at deres jurister ikke mente, at Falck havde handlet direkte ulovligt. Nu siger Falck-direktøren kun, at selskabet opførte sig uacceptabelt. Det juridiske forbehold er væk.

Jeg tjekkede i 2014 informationen om negativ egenkapital. Jeg kan bekræfte at, informationen var faktuel korrekt. Artiklen var egnet til at skabe det indtryk, at regionen havde indgået en aftale med en økonomisk usund virksomhed.

Men det er ligegyldigt, om der var nul cent eller een mia. euro i egenkapital i holdingselskabet. Regionen ville ikke kunne få så meget som én cent herfra, hvis det gik galt. Regionen havde indgået en aftale med et datterselskab; Bios Danmark. Regionens sikkerhed for, at Bios kunne levere det aftalte, var alene garantien på 50 mio. kr., som var stillet af Rabobank. Præcis den garanti, som regionen havde bedt om i udbudsmaterialet

Journalister ringer ofte til en uafhængig ekspert, når de skal have underbygget en konklusion. Jeg kan konstatere, at det ikke er sket i dette tilfælde. Om det skyldes, at journalisten ikke har forsøgt, eller om eksperten havde sagt det samme som jeg, kan jeg ikke vide.

Selvom en information er faktuel korrekt, kan den således godt være dybt misvisende og manipulerende. Det var f.eks. artiklen om den negative egenkapital.

Jeg kan derfor konstatere, at det, som på overfladen så ud som dygtig graverjournalistik, viste sig at være bovlam mikrofonholderi for Falck.

Peter Orry burde - ligesom Jakob Riis - tage en tur mere på "bedetæppet". Han kan tage JydskeVestkysten i hånden. Der var stor genbrug af artikler i de to aviser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce