Annonce
Holstebro

Borgmestre i fælles front for tog til Nordvestjylland

Seks midt- og vestjyske borgmester frygter, at landsdelen kan blive afkoblet fra hovednettet. Det vil have katastrofale konsekvenser for den kollektive trafik og muligheden for at komme til hovedstaden, mener de, Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018
Seks midt- og vestjyske borgmestre er nervøse for, at landsdelen bliver koblet af hovednettet ved et kommende transportforlig.

Nordvestjylland: Der venter en række store slagsmål om den kommende infrastruktur i Danmark.

Den socialdemokratiske regering har endnu ikke meldt ud, hvordan den prioriterer transportmilliarderne.

Hver landsdel har mange ønsker.

En ting er helt sikkert. Der bliver ikke råd til det hele.

I Jyllands-Posten er seks midt- og vestjyske borgmestre gået sammen om at skrive et læserbrev, hvor de argumenterer for, at Midt- og Vestjylland ikke bliver en sort plet på det danske toglandkort, hvis landsdelen bliver koblet af.

"Toget, som hver dag kører mellem Struer, Holstebro, Herning og Vejle, videre til København og tilbage igen, er rygraden i den kollektive trafikbetjening af Midt- og Vestjylland. Det er derfor hele Midt- og Vestjyllands forventning, at strækningen Struer-Vejle med direkte forbindelse til København forbliver en del af hovedjernbanenettet i Danmark i et nyt transportforlig. Det er afgørende, hvis regeringen vil leve op til egne visioner om et sammenhængende Danmark med høj - og grøn - mobilitet mellem landsdelene," skriver de syv borgmestre.

Blandt borgmestrene er de tre nordvestjyder: H.C. Østerby (S) fra Holstebro, Niels Viggo Lynghøj (S) fra Struer og Erik Flyvholm (V) fra Lemvig. De øvrige er Lars Krarup (V) fra Herning, Hans Østergaard (V) fra Ringkjøbing-Skjern og Ib Lauridsen (V) fra Ikast-Brande.

De seks borgmestre finder det også afgørende, at den direkte forbindelse mellem Nordvestjylland og resten af Danmark ikke bliver umuliggjort af en ny jernbaneforbindelse mellem Billund og Vejle. Borgmestrene glæder sig derfor over, at transportminister Benny Engelbrecht igen har sat aftalen om fremtidens toginfrastruktur tilbage i spil. Den tidligere aftale ”Investeringsplan 2030” ville ifølge borgmestrene få meget alvorlige konsekvenser for landsdelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce