Annonce
Holstebro

Borgmestre i fælles front for tog til Nordvestjylland

Seks midt- og vestjyske borgmester frygter, at landsdelen kan blive afkoblet fra hovednettet. Det vil have katastrofale konsekvenser for den kollektive trafik og muligheden for at komme til hovedstaden, mener de, Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018
Seks midt- og vestjyske borgmestre er nervøse for, at landsdelen bliver koblet af hovednettet ved et kommende transportforlig.
Annonce

Nordvestjylland: Der venter en række store slagsmål om den kommende infrastruktur i Danmark.

Den socialdemokratiske regering har endnu ikke meldt ud, hvordan den prioriterer transportmilliarderne.

Hver landsdel har mange ønsker.

En ting er helt sikkert. Der bliver ikke råd til det hele.

I Jyllands-Posten er seks midt- og vestjyske borgmestre gået sammen om at skrive et læserbrev, hvor de argumenterer for, at Midt- og Vestjylland ikke bliver en sort plet på det danske toglandkort, hvis landsdelen bliver koblet af.

"Toget, som hver dag kører mellem Struer, Holstebro, Herning og Vejle, videre til København og tilbage igen, er rygraden i den kollektive trafikbetjening af Midt- og Vestjylland. Det er derfor hele Midt- og Vestjyllands forventning, at strækningen Struer-Vejle med direkte forbindelse til København forbliver en del af hovedjernbanenettet i Danmark i et nyt transportforlig. Det er afgørende, hvis regeringen vil leve op til egne visioner om et sammenhængende Danmark med høj - og grøn - mobilitet mellem landsdelene," skriver de syv borgmestre.

Blandt borgmestrene er de tre nordvestjyder: H.C. Østerby (S) fra Holstebro, Niels Viggo Lynghøj (S) fra Struer og Erik Flyvholm (V) fra Lemvig. De øvrige er Lars Krarup (V) fra Herning, Hans Østergaard (V) fra Ringkjøbing-Skjern og Ib Lauridsen (V) fra Ikast-Brande.

De seks borgmestre finder det også afgørende, at den direkte forbindelse mellem Nordvestjylland og resten af Danmark ikke bliver umuliggjort af en ny jernbaneforbindelse mellem Billund og Vejle. Borgmestrene glæder sig derfor over, at transportminister Benny Engelbrecht igen har sat aftalen om fremtidens toginfrastruktur tilbage i spil. Den tidligere aftale ”Investeringsplan 2030” ville ifølge borgmestrene få meget alvorlige konsekvenser for landsdelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce